Video placeholde

Bartkovský a Studnička: Největší ovace na KVIFF měl pán, co pokládá mikrofon. Kdo ovládl červený koberec?

Martin Bartkovský a Jan Studnička zhodnotili první tři dny Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Zatímco začátek festivalového víkendu ozdobily teploty přesahující 30 stupňů, jeho závěr patřil silným bouřkám. Což je klasické carské festivalové počasí. Kdo ovládl červený koberec? Co říkal Viggo Mortensen? Na jaký film zašel Petr Pavel? A co dělá ve Varech letos Geoffrey Rush? Nejen to zjistíte ve videu v úvodu článku.

Stan Pilsner Urquell oficiálního partnera festivalu se stal na půl hodiny útočištěm speciálního vydání Reflex podcastu přímo z Karlových Varů. Nedaleko hotelu Thermal hodnotil šéfredaktor Reflexu Martin Bartkovský spolu s autorem Hodiny dějepichu Janem Studničkou dosavadní průběh filmového festivalu. A to jak slavnostní zahájení, tak i atmosféru a průběh prvních tří dnů festivalového víkendu.

Oba autoři hodnotí, v jaké formě a s jakým programem je na festivalu dvojice prezidentů. Ten první, tedy Petr Pavel, je prezidentem druhým rokem a na festivalu je podruhé. Opět podporuje mladé české filmaře a i tady vyjádřil podporu bojující Ukrajině. Ten druhý, festivalový, Jiří Bartoška letos slaví 30. sezonu ve vedení KVIFF a potkáte ho tu doslova na každém kroku. I přes zdravotní komplikace hýří vtipem a dobrou náladou.

Ve videu mimo jiné exkluzivně v předstihu zjistíte, jak bude vypadat příští číslo časopisu Reflex a kdo bude na jeho obálce. Na konci festivalu se Martin Bartkovský a Jan Studnička přihlásí z Karlových Varů podruhé a zhodnotí průběh jeho druhé poloviny.