V táboře Ravensbrück byla známa jako jedna z nejkrutějších ženských dozorkyň.
Neudecková se k obviněním z vraždy a týrání přiznala.
Ruth Neudeck jedné vězenkyni měla podříznout hrdlo ostrou hranou lopaty
Neudecková brzy po příjezdu do koncentráku zapůsobila svojí brutalitou vůči vězněným ženám na své nadřízené
V táboře Ravensbrück byla Ruth Neudeck známa jako jedna z nejkrutějších ženských dozorkyň.
40
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Krutá Ruth, sadistická dozorkyně s bičíkem a lopatou. Šibenici neutekla

Druhá světová válka byla pro zrůdy jako Ruth Neudeck tím ideálním místem, kde mohly ukázat svou pravou tvář. Jako dozorkyně a později i vedoucí v koncentračním táboře strávila sotva rok, přesto je i její jméno dodnes spojováno s těmi nejodpornějšími zločiny proti lidskosti. Teprve ve 24 letech měla na svědomí smrt tisíců vězňů - posílala je do plynových komor, některé ale zabila vlastníma rukama. Jedné ženě podřezala krk lopatou!

Ruth Neudeck se narodila do německé rodiny v polské Vratislavi, jen kousek od českých hranic. Vyučila se mzdovou účetní, když ale v roce 1944 přijela do koncentračního tábora Ravensbrück, stala se z šedé myšky bestie. Svým nadřízeným imponovala její nezměrná krutost, a tak netrvalo dlouho a Neudeck povýšili z dozorkyně na blokovou vedoucí.

Na starost dostala blok 27, kde se nacházelo přibližně tisíc vězeňkyň, které zde trpěly hlady a nejrůznějšími nemocemi namačkané na sobě bez hygieny a jídla. Do už tak otřesných podmínek jim v prosinci nasadili zrůdnou Neudeck, která si mezi nimi velice rychle vysloužila pověst nejkrutější dozorkyně.

Geneviève de Gaulle-Anthonioz, která patřila k francouzskému odboji, po válce vypověděla, že Neudeck popravila přede všemi jednu z vězeňkyň tak, že jí podřízla krk ostrou hranou lopaty.

Později Neudeck převeleli o kousek dál do vyhlazovacího tábora Uckermark, kde poslala více než 5000 žen a dětí na smrt do plynových komor. Když už bylo jasné, že se válka chýlí ke konci, z tábora uprchla. Brzy ji ale dopadli a postavili před soud. Nejprve se bránila, že pouze doprovázela ženy do plynových komor, ale selekce neprováděla, později ale svou vinu přiznala. Dokonce šokovala i otrlý soud, když nechápala, co bylo špatné na tom, bít vězeňkyně bičem. „Přece je nebudu bít rukou, byly celé zavšivené,“ prohlásila prý. Nakonec dostala trest smrti oběšením.