Co dělají s jídlem jinde aneb Lyžování na melounech či pomerančová bitva. Podívejte se na bizarní akce ze světa
Jestli se vám zdá české zacházení s potravinami poněkud nudné a rádi byste se někam podívali, můžete zvážit účast na jedné z bizarních akcí, kde se s jídlem dějí různé věci. Ačkoliv mohou lyžování na melounech nebo pomerančová bitva působit zvláštně, svou tradici udržují už dlouhá léta a lákají místní i turisty.
Případy se různí – někde jde o tradiční svátky oslavující dávná božstva, jinde zase o zábavu, která na první pohled vypadá jako zhýralé plýtvání jídlem. Jídlo je součástí kultury, v níž žijeme, a proto občas dochází k nedorozumění, když máme vyzkoušet něco jiného. Vinu na tom nese odlišný historický vývoj, který jde ruku v ruce s tím, jak se od sebe stravovací návyky liší i rámci jedné země.
Polévka z ptačích slin i koláč s rybí hlavou. Další bizarní pokrmy najdete zde >>>
Někdy je však myšlenka stejná a rozdíl je pouze v použitých surovinách. Vařená ovčí hlava v rosolu se nápadně podobá naší tlačence a u řezníka byste možná na pár momentů zaváhali. A jakkoliv se může modřina od vrženého rajčete vybarvit, s trochou nadsázky se dá srovnat s břichabolem způsobeným na soutěži v pojídání typicky českých ovocných knedlíků.
Výběr toho, co se s jídlem může stát, si můžete prohlédnout ve fotogalerii.