Video placeholder

Hodina dějepichu: Tuberkulóza, bodné rány a střelba! Vyrazte s rodinou na Divoký západ

Příběh Donner Party je jeden z nejslavnějších příběhů amerických osadníků. Skupina několika rodin, téměř devadesát osob, se vydá na vozech a koních za lepšími zítřky do Kalifornie a cestou se… no, výlet se nevyvede. Jakože „pojďme jíst děti“ nevyvede. Takže je to fenomenální materiál pro nejnovější Hodinu dějepichu!

Náš podcast Hodina dějepichu nosí claim „o těch nejšťavnatějších kouscích historie“, což je tentokrát vysoce morbidní, ale díky tomu aspoň můžete odhadnout, v jakém duchu se ponese celá epizoda. V této úvodní se podíváme na účastníky výpravy, povíme si něco o sedmdesátkových videohrách (souvisí to spolu, přísaháme!) a konečně se vydáme na výpravu do Kalifornie!

A je to velká paráda plná střelby, bodání, nakažlivých nemocí, naprosto absurdních rozhodnutí a taky se dozvíte o jednom naprosto legendárním šméčku. Už od začátku můžete tak nějak tušit, že tenhle příběh dopadne špatně. Ale jak a proč dopadne tak moc špatně, to je téma dnešního podcastu. Tak se pohodlně usaďte, vezměte si dostatek vody, protože budeme cestovat přes poušť, a poslouchejte.