Video placeholder

Red Wedding po přemyslovsku aneb Z formování českého státu by byl fantastický seriál

Na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech vybrali Honza s Terezou ty historické události, které by podle nich měly mít vlastní film, ale bohužel nemají. Takže v dnešním „živém“ bonusovém díle Hodiny dějepichu uslyšíte o krvavých sporech v Čechách 10. století a naprosto epický příběh o řecké armádě, která musí přejít poušť, aby se dostala domů. Jo, a možná nejpitomější špionskou story v historii.

Dnes vás čekají hned tři fantastické příběhy, jeden bizarnější než druhý! Zaprvé uslyšíte o jednom Španělovi, kterému se za druhé světové války podařilo získat jak nacistickou, tak britskou medaili… a to hlavně proto, že několik let vodil za nos celou německou tajnou službu. A taky dostanete epický příběh starověké bitvy, řeckých žoldnéřů a strastiplné cesty přes pouště, hory a moře zpátky domů do vlasti.

Především se ale podíváme na formování českého státu. Na vraždu svatého Václava a hlavně pak na vyvraždění Slavníkovců! Čeká vás krvavá story se spoustou mrtvých lidí, nevěra, lidé obětovaní pohanským bohům, citování z kroniky a do toho všeho dva mimořádně kocovinoví podcasteři. Máte se na co těšit, užijte si bonusovou epizodu.

Na celý prémiový díl se můžete podívat zde na webu Hodiny dějepichu, kde předplatitelé najdou i další prémiové díly, záznamy z živých vystoupení a jiný bonusový obsah.