Harry Potter

Harry Potter Zdroj: Petr Vagner

Mstivá světice Olga Kyjevská vás naučí, jak pomstu zvládá naprostý profesionál
Arthur Conan Doyle byl jiný než Sherlock Holmes, možná proto se neměli v lásce
Chcete být milionářem?
Agatha Christie byla geniální autorka a žena, kterou jste fakt nechtěli naštvat
Zkáza USS Indianapolis. Jak si stovky námořníků zaplavaly se žraloky
49 Fotogalerie

Studna Napichovač, nebo chlupaté podpaží Terezy Roberts. Připomeňte si nejlepší koláže Hodiny dějepichu

Petr Vagner

Po 129 epizodách a několika bonusových dílech se podcast Hodina dějepichu loučí se svými posluchači. Tento originální pořad nejenže přinesl osvěžující a humorný pohled na dějiny, ale vynikal také svou osobitou grafikou — každá epizoda byla doprovázena kreativní fotomontáží, která zpodobňovala historické události s podobou autorů podcastu. Na ty nejlepší z nich se teď můžete podívat v této fotogalerii.

Jan Studnička jako James Bond, hrabě Drákula, D. B. Cooper, nebo Harry Potter. Tereza Kujová jako Willy Wonka, královna Alžběta, vulkánka ze Star Treku, nebo moderátorka soutěže Chcete být milionářem? Tyto mnoho podobných výjevů jste mohli po tři roky vídat na sociálních sítích podcastu Hodina dějepichu. 

Podcast nyní sice končí, ale jeho odkaz žije dál. Tedy spíše odkazy. Webové odkazy na celé epizody Hodiny dějepichu žijí dál, jinými slovy zůstávají nadále funkční a tak stále můžete dějepich sledovat i poslouchat na webu a Youtubu Reflexu, na hodinadejepichu.cz a na podcastových platformách Spotify a Apple podcasts. A všechny kreativní koláže můžete i nadále prohládnout na Instagramovém účtu Hodiny dějepichu.