Souboj s humrem: Pojďme tenhle náročný rok zakončit ve velkém stylu a lehce dekadentně
Bylo to těžké a nejspíš to ještě nebylo úplně všechno. Konec roku, který nám dal zabrat, si zaslouží velkorysou gastronomickou rozlučku. Zvlášť když je jasné, že je před námi další výzva, která opět nebude jednoduchá. Někdy je zkrátka třeba udělat něco na první pohled nesmyslného, například připravit humra! Dodá vám to královský pocit.
Vždycky jsem to chtěla vyzkoušet, ale z mnoha důvodů se to podařilo až nedávno v průhonické restauraci Hliněná bašta. V akváriu jsem si vybrala humra, za 30 minut už byl na stole a celý nádherně rudý. Zatímco ve vodě se válel poměrně líně, po vytažení z akvária začal mávat klepety a ocasem. Byla jsem poučena, že je to dobře, humr by neměl působit zvadle, čilé zvíře dává najevo, že je zdravé a v dobré kondici. Na to pamatujte, až si ho půjdete koupit. Pravidelné zásilky humrů amerických mají třeba v Makru, dostanou se sem do 48 hodin po odlovu.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!