Negroni: Nejoblíbenější drink na světě

Negroni: Nejoblíbenější drink na světě Zdroj: Archív

Negroni Week: Týden věnovaný nejoblíbenějšímu drinku na světě!

red

Představte si nápoj spojující moderní eleganci, historii a styl Itálie v jedné sklenici, který si podmanil srdce milionů lidí. Žebříček Drinks International ho dokonce již několik let řadí mezi nejoblíbenější drink na světě. Řeč je o Negroni – hořkosladkém koktejlu, jehož popularita neustále stoupá. A právě jemu je každoročně věnován celý týden – Negroni Week. Letos už dvanáctý rok v řadě se svět barů a milovníků koktejlů spojuje v oslavě jednoho z nejikoničtějších nápojů.

Není Negroni bez Campari

Tento fenomén, jehož srdcem je legendární Campari, si za poslední roky získal oblibu mezi milovníky koktejlů. A není divu! Jeho intenzivní chuť, spojení ginu, vermutu a právě Campari, je prostě nezaměnitelná. Ať už jste zkušený barový návštěvník nebo teprve objevujete svět koktejlů, Negroni je zážitek, který si rozhodně nesmíte nechat ujít. Připojte se k hollywoodským hvězdám, jako je George Clooney, Clive Owen, Jessica Alba, Ana de Armas nebo třeba Paulo Sorrentino, kteří propadli kouzlu Campari i Negroni.

Historie Negroni: Od florentské kavárny do světové slávy

Příběh Negroni se začal psát ve florentské kavárně Caffé Casoni v roce 1919. Mladý barman Fosco Scarselli tehdy vyhověl netradiční žádosti hraběte jménem Camillo Negroni, který chtěl v oblíbeném Americanu vyměnit sodu za gin. Tím vznikl nápoj, který si začali objednávat v místním baru všichni návštěvníci a rychle si získal oblibu a rozšířil se po celé Itálii a později i po světě.

Negroni Week

Letošní Negroni Week, který se koná již dvanáctým rokem, oslavuje nejen legendární koktejl, ale také spolupráci mezi barmany a značkou Campari. V týdnu od 16. září budou bary a restaurace po celém světě míchat populární drink Negroni a jeho variace. Tento vyhlášený drink a jeho twisty můžete ochutnat i v mnoha barech a restauracích po celé republice. Negroni Week současně podporuje charitativní projekty hnutí Slow Food, které se zaměřuje na udržitelnost a podporu lokálních potravin. Více informací a zapojené podniky najdete na https://www.negroniweek.com/

Namíchejte si Negroni i u vás doma

Pokud nemáte čas vyrazit na Negroni do svého oblíbeného baru, můžete si ho připravit i doma. Stačí vám tři jednoduché ingredience v rovnoměrném poměru. I proto je někdy Negroni označováno za jeden z nejdemokratičtějších koktejlů na světě. 

NEGRONI

30 ml Bulldog gin
30 ml Campari
30 ml Cinzano Rosso

Postup: 

Všechny ingredience postupně dávkujte do míchací sklenice naplněné ledem. Jemně promíchejte a přelijte přes barové sítko na kostky či blok ledu do sklenice typu old-fashioned. Na ozdobu použijte střik pomerančové kůry, kterou následně vložíte do nápoje.

Vyzkoušet můžete i Negroni v „ready to enjoy“ podobě. Campari Negroni RTE, v němž jsou všechny tři ingredience ve stejném poměru, se skládá z jednoho dílu Campari, jednoho dílu červeného vermutu a jednoho dílu London Dry ginu. Podávání je tak díky této variantě velmi rychlé a jednoduché – stačí naplnit sklenici ledem, nalít Campari Negroni RTE, ozdobit koktejl plátkem pomeranče a vychutnat si nezaměnitelnou chuť tohoto legendárního koktejlu.