Brouci, pavouci i psi – s tatarkou. Adrenalinové grilování v Excellentu
Příloha Reflexu Excellent GRILUJEME S ADRENALINEM vychází ve čtvrtek 23. června v Reflexu a je věnována všemu, co jste chtěli ugrilovat, ale báli jste se, že vám to uteče.
Ugrilujte si adrenalin!
Osm skvělých kuchařů nabídlo Excellentu — díky znalkyni Darině Křivánkové — své know-how na delikatesy, o jakých se vám nesnilo.
Veronika „Koko“ Kokešová, food bloggerka a moderátorka, vám například ukáže, jak se dá grilovat polévka, aniž by protekla roštem.
Šéfkuchař Pasta Caffe Dalibor Křivánek předvede, že když si u řezníka zvládnete objednat vykostěný tříkilový kousek plece, boku nebo kotlety čili pečeně, máte vyhráno.
Právě roční Bistro La Bibiche zase věří, že kolik (jejich) jazyků znáte a ochutnáte, tolikrát budete člověkem.
Milan Václavík, šéfkuchař restaurace Klubu cestovatelů, pro vás zorganizoval zážitkový den s hmyzem. Klepítka na špízu...|
Jiří Janouch, šéfkuchař Dish Fine Burger Bistra, zase tvrdí, že největší zábava na světě je dělat burgery.
A nutriční gastronomka Jana Černá, aby dokázala, že upražit můžete i vlastní babičku, předvedla na konec grilovaného nanuka.
K čemu jsem se projedla v Číně
Číňané prý jsou ochotni sníst všechno, co má čtyři nohy a není nábytek, a všechno, co má křídla a není letadlo. Naše reportérka Iva Roze sebrala odvahu a ochutnala s nimi.
Je libo jelito? Ze psa…
Ve Vietnamu se griluje jak o život, viděli jsme to na vlastní oči. A tamní strávníci, jak se dočtete v chutné reportáži Kateřiny Kadlecové, se rozhodně nespokojí jen s nejoblíbenějším vepřovým… Kateřina Kadlecová ve Vietnamu.|
MIKE TRAFIK: Sex, bylinky a rokenrol
Mike Trafik má kapelu PSH, label BiggBoss za zády a fůru bylinek ve sklepě. Rád o nich bezmála něžně vypráví stejně jako o své asijské fusion restauraci Jam and Co., o své muzice a o svých zásadách. Sešla se s ním Darina Křivánková. Mike Trafik ve své asijské restauraci.|
Co si o grilu myslí rozumbrada z Hollywoodu aneb Pane, pojďte si hrát!
„Jezte čerstvou zeleninu a ovoce, ořechy, semena, houby a luštěniny. Omezte maso a živočišné výrobky, nikdy nejezte polotovary a potraviny plné cukru a bílé mouky.“ Lékař a výživový poradce hollywoodských hvězd Joel Fuhrman má jasno. Vy budete mít po přečtení rozhovoru Veroniky Bednářové taky.
FOTOSTORY: Hipsteři ve sladkém baru
V PunkRockCakes s humorem pečou, s radostí aranžují a s nadsázkou jedí – a nebojí se to nafotit. Hipsterské dezerty.|