Primark vstupuje na český trh

Primark vstupuje na český trh Zdroj: Profimedia.cz

Levný obchod na drahém Václaváku aneb Primark vstupuje na český trh

Obchody irského oděvního řetězce Primark na Čechy vždy fungovaly jako magnet. Do sousedního Německa či Rakouska do nich jezdili nakupovat i speciálně vypravovanými zájezdy. Nyní už budou moci levně nakoupit košile, svetry či kalhoty i v Praze.

Primark oznámil, že 17. června vstoupí nově i na český trh a otevře tak již 396. prodejnu. Pražský obchod s prodejní plochou 4600 metrů se bude rozkládat ve třech patrech nového domu The Flow Building na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice. Kromě oděvů, obuvi a doplňků v něm chce Primark nabídnout i kosmetiku a doplňky do domácnosti. Práci zde najdou tři stovky lidí.

Výběr lokality pro nový obchod se může jevit jako kuriózní. Zatímco nájmy v budovách a obchodech na Václavském náměstí jsou mastné, a to i v mezinárodním srovnání, Primark je proslulý nízkorozpočtovou obchodní politikou a tím, že se jeho zboží prodává za nízké ceny. Společnost využívá levné zdroje, jednoduché designy, látky a další materiály. Šetří snad úplně na všem, na cenovkách, na ramínkách. Nepoužívá ani e-shop nebo síť kurýrů. Kdo chce její zboží, musí si pro ně osobně přijet.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!