Vladimir Putin na návštěvě v KLDR u Kim Čong-una (červen 2024)

Vladimir Putin na návštěvě v KLDR u Kim Čong-una (červen 2024) Zdroj: ČTK / AP / Ahn Young-joon

Panoptikum Vladimíra Mertlíka: Rusko může platit v korálcích, Gruzínci na fotbale a kdo byl nejhorší prezident?

Proč bylo na zápase tolik Gruzínců, ptali se po zápase s Gruzií na UEFA Euro 2024 čeští fanoušci a ihned obvinili UEFA a FAČR z mafiánských praktik za nespravedlivé rozdělování vstupenek. Odpověď je snadná. Mimo 3,9 milionu Gruzínců žijících v Gruzii jich žijí další statisíce v Turecku, Rusku a Íránu, desítky tisíc v USA, na Ukrajině a v zemích Evropské unie. Celkem další tři miliony!

Stačilo si tedy vstupenky koupit online v Německu mimo kvóty ten den hrajících zemí. Čechy ale život bez ufňukaných konspirací nebaví. Horší byl přitom dojem, že víc Gruzínců než Čechů bylo i na hřišti. Proto zápas dopadl, jak dopadl – s ufňukanou remízou, navíc díky obří klice v poslední vteřině. 

Pokračování 2 / 8

Ruský špión na českém ministerstvu zahraničí

Ruský profesor Vjačeslav Morozov byl v Estonsku odsouzený za špionáž. V Česku přitom vedl redakční radu časopisu, který vydává ministerstvo zahraničí.

Ústav Ministerstva zahraničí ČR (MZV ČR) se chlubil, že redakční radu jeho časopisu řídí ruský prof. Vjačeslav Morozov. Před několika dny byl jako dlouholetý špion ruské vojenské rozvědky GRU v Estonsku zatčen a odsouzen k šesti letům a třem měsícům vězení. A pak že to nejde!

Pokračování 3 / 8

Komoušům a náckům nenaléváme

Sraz evropských nacionalistů na Václavském náměstí (23. 5. 2024)

Parlamentní listy otiskly zprávu z údajné návštěvy pražské Pivnice Dno pytle konečně hodnou citace: „…Na jídelním a nápojovém lístku s emblémem ukrajinské vlajky si přečtete: Každý den je jedna pípa vyhrazena pro pivo, ze kterého jde kompletní zisk na dobročinné účely pro Ukrajinu.“ Na zadní straně stejného lístku pak najdete: „Nadále platí, že členům a voličům KSČM, SPD, dezolátům, obhájcům ruské agrese, placatozemcům, posluchačům skupiny Ortel a podobně zaměřeným exotům nabízíme sklenici vody zdarma a rychlý doprovod ven z hospody. S komunistama a náckama se nechlastá, ti se jen mlátěj.“ A pak že to nejde!

Pokračování 4 / 8

Místo dolaru korálky

Vladimir Putin v Číně: Setkání se Si Ťin-pchingem (16.5.2024)

Rusko a země BRICS údajně pracují na tom, jak nahradit v mezistátních platbách globální měnu číslo jedna – americký dolar – v němž podle mezinárodního systému SWIFT probíhá kolem 60 % světových plateb. Nabízí se myšlenka návratu ke kdysi oblíbenému výměnnému obchodu, případně platbě fazolemi či korálky!

Pokračování 5 / 8

Titulovaný Hrnčíř

Poslanec Jan Hrnčíř (SPD) na jednání Komise pro spravedlivé důchody. (10. 1. 2020)

Poslanec SPD Jan Hrnčíř je rekordmanem v počtu titulů. Před jménem si píše PhDr., Ing., Mgr., za jménem MBA a LL.M. Titul Mgr. i PhDr. získal na soukromé vysoké škole z Prešova ISM, jejíž pobočku provozoval i on sám v domku z likusu (pozn. likus: izolační desky s jádrem z kukuřičných oklasků a poddýžkových krajních desek) u fotbalového hřiště v Blansku. Na této univerzitě s názvem Institut terciárního vzdělávání prodával tituly jak své prešovské alma mater, tak podobné soukromé vysoké školy – Collegium Humanum z Polska. Aktuálně polská protikorupční policie zatkla jejího rektora kvůli kšeftování s falešnými diplomy. Blb holt zůstane blbem, titul netitul!

Pokračování 6 / 8

Kdo byl nejhorší prezident?

Autogramiáda knihy Spiknutí za účasti exprezidenta Miloše Zemana (19.6.2024)

Web Medium.cz otiskl anketu autora Jakuba Coufala: Kdo byl nejhorším prezidentem.

„V historii Československa a České republiky se na Pražském hradě vystřídalo už dvanáct prezidentů. Každý z nich se během vlády dopustil alespoň několika chyb,“ mudruje autor úvodem. „Který z nich byl však ten nejhorší?“ ptá se dřív, než zveřejní výsledky ankety 14 717 čtenářů. Zde jsou údajné výsledky:

Miloš Zeman 33,7 %, Petr Pavel 25,9 %, Klement Gottwald 18,7 %, Václav Havel 13,4 %, Václav Klaus 3,1 %, Edvard Beneš 1,7 %, Gustáv Husák 1,1 %, Emil Hácha 0,6 %, Tomáš Garrigue Masaryk 0,6 %, Antonín Zápotocký 0,4 %, Antonín Novotný 0,4 %, Ludvík Svoboda 0,4 %.

Bez komentáře…

Pokračování 7 / 8

Blbost se léčit prostě nedá

Lurdes Gloria Manuel na Zlaté tretře v Ostravě

Česká běžkyně Lurdes Gloria Manuel zaběhla aktuálně nejlepší světový čas závodnice pod dvacet let a získala 4. místo na mistrovství Evropy na 400 metrů a kvalifikovala se na OH Paříž. Narozena v Ostravě, trénuje v Táboře, na rozdíl od dále zmíněných existencí umí dokonale česky, rusky, portugalsky, anglicky a francouzsky. České vlastence však pohoršuje vzhled sportovkyně, která má tatínka z Angoly a maminku z Ruska:

„Jestli tohle je Češka, tak já jsem letadlo,“ píše Ondřej na FB.

„Taky není žádná Češka...“ přidává se Zdeněk.

„Trenére, proč přetahujete solárko,“ je vtipný Vladimír.

Ondřeji, Zdeňku, Vladimíre a ostatní vlastenci, mám pro vás dvě zprávy, dobrou a špatnou. Ta dobrá je v tom, že nejsi letadlo, jen obyčejný vypatlaný debil, což bývá následek dědičné choroby, lat. vagus cacatio, česky bludné hovno. Zmíněná porucha se projevuje u pacientů, kteří mají stejný obsah hlavy i řiti, a stolice neví, kudy ven! A teď ta špatná zpráva: Bohužel se to nedá léčit!

Pokračování 8 / 8

Proč je dobré nesundat prezervativ

Muž s kondomem

Podle rozhodnutí Ústavního soudu lze považovat za znásilnění i sejmutí prezervativu bez souhlasu partnera a následně dokonanou soulož. Minulý týden tak soud rozhodl ve věci poškozené v případu Dominika Feriho, jenž se takového jednání měl dopustit. Odborníci z oblasti práva i neziskového sektoru se shodli, že takové jednání může být podle stávající právní úpravy znásilněním. Vyjádření odborníků z oblasti soulože se do vydání tohoto článku nepodařilo zajistit.

Problematice, co ještě není a co již je znásilnění, jak vysoko či nízko smí kalhoty viset, se hodlá Panoptikum věnovat v příštím speciálním vydání. Dnes pohled z jiného úhlu! S ohledem na výše uvedené v případech českých fanoušků, redakční rady MZV ČR, Parlamentních listů, delegátů Ruska a zemí BRICKS, Jana Hrnčíře, respondentů ankety Jakuba Coufala i Ondřeje, Zdeňka a Vladimíra mělo být sejmutí prezervativu během soulože otců jmenovaných považováno dokonce za trestný čin obecného ohrožení.