Koalice Spolu: Petr Fiala (ODS), Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Koalice Spolu: Petr Fiala (ODS), Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a Marian Jurečka (KDU-ČSL) Zdroj: Zbynek Pecak / Reflex

Jana Bendová: Česko, pro Babiše všecko! Okamura se strachy třese. Párty u Pekarové v obýváku

Rozhořčení, výsměch i drsné vtípky. To se snáší na Babišovu hlavu poté, co si utvořil v europarlamentu politický spolek „patriotů“ s Orbánem a rakouským Kicklem. Připomínají se hnědé skvrny na triku rakouských Svobodných a že si Putin nalévá na oslavu sovětskoje igristoje. Ale stojíme si stále za tím, že Babiš není ve své duši proruský, on je zásadně a výhradně probabišovský. Kvůli vlastnímu prospěchu a premiérským frčkám se spojí třeba s rarachem, proč ne tedy s proruskou ekipou. Rozhodl se poprat o voliče s Okamurou a Rajchlem, bude proto vlastenčit a protiválčit ještě víc než oni. Zkrátka opravme si anoistický slogan na správně znějící Česko, pro Babiše všecko!

Věrné jádro Babišových voličů jeho politické chameleonství nijak nezúží. Na rozdíl od jádra vládní TOP 09, která oslavila patnácté narozeniny ve velmi slabé kondici. Dožije-li se topka osmnáctileté dospělosti, uvidíme. Jen aby pak s těmi zbývajícími voliči, kteří se budou znát jménem, neslavili u Markéty Pekarové Adamové doma.

Pokračování 2 / 7

Švejk znal Ševčíka

Když chtěli demonstranti násilím vtrhnout do Národního muzea, Ševčík prý šel náhodou kolem

Vyhozený děkan národohospodářské fakulty VŠE Miroslav Ševčík se vrací, stal se proděkanem díky děkance Zubíkové, své bývalé proděkance. „Poslušně hlásím, že ten pán je hotovej nezmar. Jako nějakej Bouška z Libně: Osmnáctkrát za večer ho vyhodili od Exnerů, a vždycky se jim tam vrátil, že si zapomněl pravítko. Takovej byl vytrvalej, že se moh’ stát ministrem.“

Pokračování 3 / 7

U Markéty v obýváku

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová v eurovolbách odvolila v Praze.

Topka slaví výročí, patnáct let své existence. Co jí popřát? Snad jen, aby dospělé osmnáctiny při tom sešupu preferencí neslavila s několika zbývajícími věrnými voliči doma v obýváku u Markéty.

Pokračování 4 / 7

Nevytahujme se Amíky

Donald Trump a Joe Biden se střetli v předvolební debatě

První prezidentský duel Biden–Trump dopadl podle očekávání, Biden je stále unavený a Trump stále lže. Ale proč nad těmi dvěma neideálními pány obracíme oči v sloup zrovna tady, v Česku, s politiky, které si volíme, to je tedy záhada.

Pokračování 5 / 7

V náručí Rajchla a Okamury

Šéf SPD Tomio Okamura u eurovoleb

Turkův úspěch vystrašil Okamuru, chce proto do zářijových voleb spojovat národovecké síly. V Olomouckém kraji už nasazují čtyřkoalici SPD + PRO + Trikolóra + Svobodní. Good luck. Jen aby Svobodní v tom pevném sevření vlastenčíků nevypustili svou svobodnou duši.

Pokračování 6 / 7

Babiš překročil Volhu

Volební štáb hnutí ANO (9.6.2024)

Vlastenecký dvorek se nám pomalu a jistě zahušťuje, Babišovo ANO utvořilo s Orbánovým Fideszem a Kicklovou rakouskou krajně pravicovou FPÖ politickou alianci v Europarlamentu. Babiš tím překročil Rubikon. Vlastně Volhu.

Pokračování 7 / 7

Bankéřův ruský osud

Ruský prezident Vladimir Putin (28.6.2024)

Ruský centrální bankéř Vladimir Čisťuchin (a není sám) varuje, že sankce, zejména ty americké, mohou zruinovat ruské hospodářství. Jaký asi bude jeho osud? Ruský. Pět, čtyři, tři…