Alena Schillerová (ANO) během výjezdu ANO do Olomouce (březen 2024)

Alena Schillerová (ANO) během výjezdu ANO do Olomouce (březen 2024) Zdroj: Facebook - A. Schillerová

Jana Bendová: Alena Schillerová se pomodlila na Čapáku, Babiš tam má kapličku. Stanjura chce být hodný

Sotva se za „mírotvorcem“ Viktorem Orbánem zavřely dveře v Kremlu, Putin zasáhl raketami největší ukrajinskou dětskou nemocnici v Kyjevě, kde se léčí i vážně nemocné děti. Paní Svitlana, která se tam zrovna nacházela s dvouměsíčním synem uvedla, že se ho snažila v tom děsu zakrýt látkou, aby mohl dýchat… Tolik asi k (nesmyslným) nadějím na polepšení ruského diktátora Putina po přátelské konverzaci s přítulným maďarským premiérem. Známe to z marného ustupování jinému diktátorovi, Hitlerovi, ne nadarmo se Orbánovi přezdívá Chamberlain 2.0. Co z toho plyne? Učte se, děti, dějepis (když už ho mnozí proruští dospělí zapomněli), tyrani jsou pořád stejní. Mocilační, nenasytní, zlí.

Naopak v areálu Čapího hnízda se rozhostil klid a mír, vysvětili zde novou kapličku. Což logicky vyvolalo údiv a pohoršení, že si exkomunista a spolupracovník komunistické tajné policie Babiš hraje na pokání. Paní Schillerová si jistě na nic nehraje, na sítích s pokorou sobě vlastní vyjevila, že se tam pomodlila. Je to třeba, peklo je všude kolem nás. Své o tom ví i ministr financí Zbyněk Stanjura, chtěl by už být hodnější na banky a energetické firmy a zrušit daň z neočekávaných zisků.  

Pokračování 2 / 7

Stát jako peklo

Jednání vlády 14. 2. 2024: Ministr financí Zbyněk Stanjura na tiskové konferenci po jednání vlády

Ministr financí Zbyněk Stanjura by chtěl zrušit windfall tax, protože příjmy státu z mimořádných výdělků bank a energofirem jsou už vyšší než krizové výdaje. Lidovci, Piráti a STAN se ale do rušení nehrnou. Rozumíme. Co peklo schvátí, už nikdy nenavrátí.

Pokračování 3 / 7

Spojenci čert a marťan

Křest knihy Spiknutí: Jaroslav Foldyna

Jaroslav Foldyna, kdysi sociální demokrat, nyní Okamurův poslanec, k námluvám SPD s Rajchlovým PRO uvedl, že jsou připraveni kvůli porážce vlády spojit se i s čertem. Na to pozor. Jeho někdejší socdemácký přítel Paroubek se chtěl spojit i s Marťany a jak dopadl.

Pokračování 4 / 7

Kaplička u exkomunisty

Alena Schillerová

Alena Schillerová dala nahlédnout do své duše, když se podělila o zážitek z vysvěcení nové kapličky v Babišově Čapím hnízdu. Prý se pomodlila, aby se stala místem pokoje, naděje a lásky. Tak jo. Už lidovcům došlo, že babišovci chtějí vyluxovat i jejich voliče?

Pokračování 5 / 7

U ruského cara

Viktor Orbán s Vladimirem Putinem. (5. 7. 2024)

Orbán, přezdívaný Chamberlain 2.0, navštívil válečného zločince Vladimira Putina. To takhle cár Vladimír v díle K. H. Borovského pozval na návštěvu boha Peruna, aby mu k svátku zahřměl a vypil si s ním šálek čokolády. Perun po drábovi vzkázal: „Pro nic za nic robotovat/ nevěděl bych věru/na tu jeho čokoládu/ že mu na ni seru!“ Poučení? Orbán není Perun. Cárovi zahřmí i čokoládu vypije.

Pokračování 6 / 7

Špeky z kedluben

Bábovka

Do debaty o vyšším zdanění slazených nápojů se vložila Potravinářská komora a přišla s obranářským argumentem, že cukr není hlavním viníkem obezity. Přesně! Říkám to pořád, že ty špeky mám po brokolici a kedlubnách, ne po rumových pralinkách.

Pokračování 7 / 7

Filmový dodatek

Krásná americká herečka si ve svých 26 letech vzala monackého  knížete Rainiera III.

Skončil filmový festival ve Varech, skončeme tedy také filmově. Ve starším snímku o monacké kněžně Grace říká kníže Rainier v situaci, kdy de Gaulle chce vojensky obsadit Monako: Vše, co tyranie potřebuje k úspěchu, je, aby lidé se svědomím mlčeli.