Vladimir Putin na návštěvě v KLDR u Kim Čong-una (červen 2024)

Vladimir Putin na návštěvě v KLDR u Kim Čong-una (červen 2024) Zdroj: ČTK / AP

Panoptikum Vladimíra Mertlíka: Putin a jeho kámoši, svatý Andrej z Čapáku a Pinochet na Hradě?

Česká ikona boje za pravdu JUDr. Michal Hašek (přezdívaný Mistr Jan) blahopřál Robertu Ficovi a jeho vládě k rozhodnutí slovenského Ústavního soudu, který odmítl drtivou většinu námitek opozice proti zákonu o zrušení Speciální prokuratury a změnách slovenského trestního práva. Učinil tak v Parlamentních listech pod titulkem „Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí“. Haškovo vyjádření je považováno v politických kruzích za výrazný posun v jeho kariéře, neboť dosud všechna Haškova končila zjištěním, že „Pravda a láska v nejlepším případě remizovala s pivem a rumem“.      

Severokorejský výrobce mýdel a dámských vložek Ryongaksan vstoupí na ruský trh. Státní společnost Ryongaksan vyrábí mýdla, šampony, čisticí a koupelnové přípravky. Podle akademiků Dálněvýchodní federální univerzity ve Vladivostoku jsou v nabídce mýdla proti pocení při práci ve výchovných táborech, toaletní papír pro opakované použití po vydrolení a sprchové zboží i deodoranty osobní hygieny, jež se osvědčily i v boji muže proti muži.

Pokračování 2 / 6

Pes pro Putina

Vladimir Putin na návštěvě v KLDR u Kim Čong-una (červen 2024)Vladimir Putin na návštěvě v KLDR u Kim Čong-una (červen 2024) | ČTK / AP

Nerozborné přátelství KLDR a Ruska potvrdily také osobní dary obou státníků. Kim Čong-un daroval Vladimiru Putinovi dva svoje nejoblíbenější psy severokorejského plemene pungsan včetně koření a receptu na jejich přípravu. Putin Kim Čong-unovi věnoval ruskou limuzínu vyrobenou z jihokorejských dílů a čajový set Polonium, zpopularizovaný zvláště Alexandrem Litviněnkem.

Pokračování 3 / 6

Svatý Andrej

Předseda ANO Andrej BabišPředseda ANO Andrej Babiš|ČTK / Říhová Michaela

Podle křesťanských tradic stavění kaplí a votivních monumentů tam, kde se věřícím zjevil Bůh, zřídili anonisté na Čapím hnízdě kapličku. Za projev radosti, štěstí a víry Babišových oveček označila při slavnostním vysvěcení stavbu sv. Alena a ve svatém vytržení, se zasněným vlhkým zrakem upřeným k obzoru pronesla prorocká slova:

„…Pomodlila jsem se, aby kaplička byla místem pokoje, naděje a lásky. Aby každý, kdo k ní přijde, našel blízkost Boha a povzbuzení na životní cestě.“

V souladu s cílem vytvořit z Farmy Čapí hnízdo poutní místo pro uctívače proroka Babiše má být od silnice E55/3 přes plochu rybníka Slavnič vybudována ke kapličce křížová cesta zobrazující cestu sv. Andreje ke svatořečení. Vyvrcholením každoroční pouti k oslavě vstupu sv. Andreje na politická nebesa bude jeho cesta od silnice E55/3 k břehům rybníka Slavíč, jehož vody se před prorokem rozestoupí a on přejde suchou nohou k bráně kapličky na druhém břehu. Tam blahořečená abatyše Alena jediným stehnem – svěceného votického kuřete – nasytí zástupy, zatímco sv. Andrej na důkaz své vrozené pokory umyje apoštolu Karlovi bosé nohy. Poté bude rituálně zapálena a vhozena do vody figurína knížete Bídy a zla Petra Fialy a shromáždění ukončí společná modlitba „Hosana, hosana, alelůja, bude líp!“ 

Pokračování 4 / 6

Socani v žumpě

Hlavní tváře SOCDEMHlavní tváře SOCDEM | ČTK / Vondrouš Roman

Socani hledají cestu ze žumpy dějin. O cestě ven má rozhodnout říjnový sjezd strany. Vedle kandidátky Socdem s odboráři se nabízí spolupráce s hnutím ANO, které již jednou z parlamentu socany vygumovalo. Větší adrenalin slibuje zvažovaný incestní koitus s komouši, se kterým mají socani zkušenost již z června 1948, kdy po sloučení s KSČ přestali existovat. Bohumil Laušman, jejich poslední předseda byl později v roce 1953 StB unesen z emigrace ve Vídni a odsouzen k 17 letům vězení. Přesto, že za slib propuštění v květnu 1954 na tiskové konferenci prohlásil, že se vrátil dobrovolně a emigraci odsuzuje, zemřel až 9. května 1963 (!) za záhadných okolností v ruzyňské věznici. Ježíš šmardá, volají zbožně socani!

Pokračování 5 / 6

Pinochet na Hradě?

Karel HavlíčekKarel Havlíček|reprofoto ČT

„Generál na Hradě, plukovník řídí vládní komunikaci, náčelník generálního štábu se posmívá ministryni obrany…Chile hadr,“ přirovnal filozof ANO, Karel Havlíček, Česko k Chile za vlády generála Augusto Pinocheta. Pojďme na to odzadu od posměchu mířeného na ministryni Janu Černochovou. Nebyla to Alena Schillerová, kdo se po fotce s pávem a výrazu influencerky, který měl za cíl budit důchodce opožděnými polucemi, vzápětí fotil s pistolí a výrazem drsného Harryho. Je lepší mít náčelníkem generálního štábu armády kariérního důstojníka genpor. Karla Řehku, než člena Pohotovostního pluku „mlátiček“ VB Lubomíra Metnara. Spor náčelníka a ministryně musí nutně Havlíčka šokovat, sám si v přítomnosti svého majitele dovolil odejít na malou jen jednou a měl z toho velkou polízanici. Vadí-li Karlu Havlíčkovi jako vládní komunikátor někdejší plk. Otakar Foltýn, pak jistě odmítne euro parlamentní koalici hnutí ANO se stranou Přísaha někdejšího plk. Roberta Šlachty a na protest z hnutí ANO vystoupí.

„Generál na Hradě“ je speciální disciplína pro ohlédnutí: Prezidenta TGM nikdo nikdy neviděl než v jakési zcivilněné uniformě. Bez fotografií v maršálských uniformách si poválečná generace Edvarda Beneše, Klementa Gottwalda a Antonína Zápotockého neumí ani představit. Po přestávce s „nejkrásnějším prezidentem světa“, Antonínem Novotným, přichází na Hrad jinak než armádní generál netitulovaný Ludvík Svoboda, také věčně v uniformě. Jinou variantou výsledku prezidentské volby byl opakovaně usvědčený agent StB Andrej Bureš Babiš. Autor textu viděl bývalého generála Petra Pavla v uniformě naposled v roce 2018 před jeho odchodem do důchodu.

Vše výše uvedené nemůže Karel Havlíček nevědět. Je tedy záhadou, proč se ze sebe vědomě dělá úplného vola.       

Pokračování 6 / 6

Náhlá smrt

Exministr obrany Sergej Šojgu v KremluExministr obrany Sergej Šojgu v Kremlu | Kreml

Zemřel ruský generál Magomed Chandajev, který měl být klíčový svědek v korupčních kauzách, které byly příčinou pádu ministra obrany Sergeje Šojgua. Příčina jeho smrti nebyla zveřejněna, ale podle některých pramenů zemřel generál tak náhle, že nestačil ani dojít k oknu…