Nově zvolení europoslanci se sešli s premiérem Fialou (12.7.2024)

Nově zvolení europoslanci se sešli s premiérem Fialou (12.7.2024) Zdroj: Blesk:FOTO:CNC/ KAREL KOPAC

Jana Bendová: Vyrobí guru Mára Babišovi novou konkurenci? Vondra svezl Turka, to jsme se zase pohoršili

Atentát na exprezidenta Trumpa zahýbal americkou politikou a překryl řadu drobných „afér“ v české politice. Před pár dny třeba svezl odéesák Vondra Motoristu Turka svým autem na schůzku českých europoslanců s premiérem Fialou a na sítích se strhla nad tou dopravní mesaliancí tradiční mela pohoršení. Tu si ostatně Filip Turek vysloužil i hloupým komentářem na síti X k zmíněnému atentátu, že "liberální" dobytci naštěstí opět neuspěli v jejich odporné představě demokracie“. Ach jo. Sociální sítě jsou vůbec pro politiky nebezpečný terén, něco vyhroceného plácnou a je z toho mazec. Jako se to stalo i mnohem ostřílenějšímu politikovi, lidovci Ondřeji Benešíkovi, který se uštěpačně trefoval do britského velvyslance Matta Fielda. Snad z Benešíka, t.č. předsedy evropského výboru sněmovny, jednou nebude český diplomat.

Marketér Marek Prchal, který deset let jako sochař hnětl politickou podobu Andreje Babiše, sonduje terén pro novou politickou stranu. Prý může získat až 13 procent hlasů, jak plyne z jeho dat. Zda je to nabídka, příslib anebo výhružka, se teprve uvidí. Každopádně druhého marketingového Babiše by česká politika stěží unesla. Ani Babišovi by se taková konkurence nelíbila.  Už se vidí bok po premiérském boku Orbána a Fica, jejichž styl vládnutí a politických mravů mu imponuje.  Spoluhráčům v evropském týmu ovšem Orbánův sólostyl neimponuje ani trošičku a není divu, když má zrovna na rukávu kapitánskou pásku EU a jezdí si na schůzky s diktátory bez domluvy s kýmkoli v týmu.

Pokračování 2 / 7

Omylem demokraté

Mimořádné vystoupení prezidenta Joea Bidena po atentátu na Donalda Trumpa. (14.7.2024)

Demokrat Biden omylem nazval Zelenského Putinem. Někteří politici se zase omylem nazývají demokraty.

Pokračování 3 / 7

Zakázková výroba populistů

Marketingový odborník Marek Prchal.

Někdejší marketingový guru Marek ­Prchal, do značné míry stvořitel politika Andreje Babiše a jeho ANO, prý mapuje terén pro novou stranu. Prosím, ne! Jeden bezhodnotový marketingový populista je na českou politiku až až.

Pokračování 4 / 7

Kartáč od Václava Klause

Setkání premiéra Fialy (ODS) s nově zvolenými europoslanci: Filip Turek, lídr Přísahy a Motoristů (12.7.2024)

Na sociálních sítích jsme měli takovou malou aférku. Alexandr Vondra z ODS svezl svým autem na schůzku českých europoslanců s českým premiérem Filipa Turka z Motoristů. Což o to, Vondra kartáč od svých příznivců vydrží, ale vydrží Turek kartáč od Václava Klause, ha?!

Pokračování 5 / 7

Omluva taťky Jurečky

Tisková konference po jednání vlády: Ministři Ivan Bartoš (Piráti) a Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Předseda lidovců Marian Jurečka se omluvil britskému velvyslanci Mattu Fieldovi za vyjádření kolegy a šéfa evropského výboru sněmovny(!) Ondřeje Benešíka, který Fielda na síti X hloupě školil, zamotal se do přísahy britské poslankyně na korán, islámu, netolerance… jednoduše trapas. Pověstná lidovecká tolerance musí prostě občas ven.

Pokračování 6 / 7

Orbán a týmová hra

Ruský prezident Vladimir Putin jednal v Moskvě s maďarským premiérem Viktorem Orbánem

Maďarské předsednictví EU už za první dny stihlo způsobit hodně škod, shoduje se řada evropských politiků po sólistických návštěvách Viktora Orbána u Putina a Si Ťin-pchinga. Je to podobné, jako kdyby si fotbalista s kapitánskou páskou dělal na hřišti při zápase svého týmu mírnix týrnix, co si zamane. To by brzy dohráli.

Pokračování 7 / 7

U Ficů jako Babišů

Robert Fico se poprvé po atentátu objevil na veřejnosti.

Smer a jeho poslanci nebudou souhlasit s členstvím Ukrajiny v NATO, prohlásil premiér Fico jen pár hodin poté, co prezident Pellegrini a ministři obrany Kaliňák a zahraničí Blanár rovněž ze Smeru na schůzce NATO členství Ukrajiny podpořili. Asi mají ve Washingtonu na potvoru stejně špatnou akustiku jako v Praze na Hradě.