Předseda ANO Andrej Babiš

Předseda ANO Andrej Babiš Zdroj: ČTK / Říhová Michaela

Vladimír Mertlík: Místo chytrých chráníme blby. Babiš bude za televizní poplatky krvácet na barikádě

Miloš Zeman v rámci tradičních Adventure Holidays vyplul na člunu Challenger 3000 na hladinu rybníka u Nového Veselí v čele flotily lodí s bodygardy, zajišťujícími pohyb člunu; osobním řidičem, kdyby chtěl někam jet; zdravotní sestrou, kdyby ho něco popadlo; sekretářkou, kdyby ho něco napadlo a také bodyguardy, kdyby ho někdo napadlo. Přesto si bývalá hlava státu ublížila, když si sedřela mozoly na rukou a spálila se sluncem na blíže neurčeném místě těla. Podle médií pomáhalo Zemana ráno usadit do člunu na To, co si posléze spálil, šest dalších lidí, aby se již po poledni za veselého výskání nechal exprezident odtlačit od břehu do středu rybníka. Zpět na břeh se spolu s dalším svinstvem, které do rybníka přinesl přívalový déšť, vyplavil sám. Další den jej řidič provezl autem po lese a Miloš Zeman pak podal odborný posudek o stavu lesů tamní Správě lesů: „Ničí je kůrovec, ale lepší se to! Pošlu vám sem Baláka. Ten, když kácí les, tak nelétají ani třísky!“

Začátek prázdnin trávil Miloš Zeman v Praze, kde vyrazil s přáteli na oběd do Rio's Vyšehrad, restaurace, v níž za covid lockdownu tak rád trávil čas tehdejší ministr zdravotnictví Roman Prymula a Jaroslav Faltýnek. Díky komparsu v rouškách pod okny restaurace si všichni připomněli covid hrou na Prymulu, tj. počítáním blbečků s rouškou na ksichtě.

„Byla to zase strašná sranda, jako tenkrát. Smáli jsme se tak, že ani nevím, kdo vyhrál“, řekl Panoptiku jeden z účastníků letošní reprízy. „Málem jsem se smíchy počůral, když Jirka připomněl, jak noviny psaly, že by se Roman s Jardou mohli dostat až na osm let „do tepláků“ podle nějakého § 152, protože: § 152 (1) Kdo úmyslně způsobí nebo zvýší nebezpečí zavlečení nebo rozšíření nakažlivé nemoci u lidí, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci. (2) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, b) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

„Co si o sobě ta holota myslí?“, poznamenal zdroj na závěr vyprávění.

Pokračování 2 / 5

Barbora Krejčíková pózuje s wimbledonskou trofejí

Web SportyŽivě uvedl na pravou míru plusy a mínusy vítězství Barbory Krejčíkové na Wimbledonu šokujícím titulkem: „Seberou jí 32 milionů korun!“ a připojeným textem: „Odměnou za titul je pro rodačku z Ivančic prestižní mísa Venus Rosewater a také pohádková prémie. Krejčíková inkasuje 2,7 milionu liber, v přepočtu 80 milionů korun. Ale 40 % částky zaplatí v Británii na daních, to znamená, že jí úřady ukradnou 32 milionů korun…“ Hanba! Jiný stát by tuto částku k výhře přidal! Sportu zdar a webu SportyŽivě zvlášť!

Pokračování 3 / 5

Divoký králík (ilustrační foto)

Soužití se zvířátky není nic jednoduchého. Jedni jsou ohrožení, druzí zas přemnožení. S lidmi je to podobné. Menšina (ti chytří) jsou ohroženým druhem, zatímco ti druzí (blbové) se množí jak králíci v Austrálii. Jen zacházení s nimi je opačné – v případě zvířátek – fauny se to má tak, že prvních (ohrožených) se nesmíte ani dotknout, ale přemnožené máte povinnost likvidovat. Lidská menšina (chytří) musí z korektnosti k druhým (blbům) spíš držet klapačku, zatímco blbové mají v rámci korektnosti mnohá privilegia. Příslušníkům menšiny (chytrých) co chvíli někdo vpálí klidně do ksichtu: „Nejsi ňákej chytrej?“ Zkuste ale příslušníkovi většiny (blbů) říct: „Nejsi ňákej blbej?“

Hned je oheň na střeše! 

Pokračování 4 / 5

Nástup brušperských myslivců k prvnímu letošnímu honu. Na lov šlo 21 střelů a 8 honců.

O přemnožených zvířátkách je řeč už delší dobu i ve vládě, která připravuje novelu zákona o myslivosti. Ten by určoval v honitbách minimální počty býložravé spárkaté zvěře, kterou musí myslivci odlovit. Pokud tak neučiní, obsahuje novela i postih od 50 000 do 200 000,- Kč, při opakování prohřešku až půl milionu! Podle ministerstva zemědělství poškodila přemnožená zvěř za deset let třetinu lesů a způsobila škody za 25 miliard. Myslivci obávající se pokut, ale na schválení novely nečekají a už proti ní v rámci Českomoravské myslivecké jednoty (ČMMJ) sepisují petici. Připomeňme, že většina myslivců je členy ČMMJ proto, aby se mohli občas přes zákaz manželek zpít pod obraz a pak místo dřepění doma být pod vlivem postrachem okolí. Stejnou pověst měla v minulém režimu i jiná skupina ozbrojených mužů a žen, členů Lidových milicí (LM). Rozlišovacími znaky mezi oběma bandami byla barva uniforem a odznak na čepici s nehtem: šedomodrá a rudá hvězda LM resp. zelená a hlava jelena ČMMJ, dalším pak fakt, že LM měly na rozdíl od ČMMJ ozbrojené transportéry, samopaly, obušky a právo střílet občany kdykoliv v případě pocitu ohrožení, zatímco myslivci tak činili a dodnes činí jen bez povolení a svévolně.  Mnozí myslivci byli i milicionáři, a naopak, případně se po zákazu LM do ČMMJ přeskupili.    

„Zastupujeme 80 % myslivců, celkem 350 000 členů a podpisů na petici máme desítky tisíc. Naprostá většina myslivců s novelou nesouhlasí, a pokud by měli dostávat pokuty, raději půjdou rybařit nebo včelařit. Kdo potom bude snižovat stavy zvěře. Neřeknu vám teď kolik % myslivců by skončilo, ale slýchám to často,“ řekl předseda ČMMJ, Jiří Janota.

Poslanec XY, který požádal o ochranu identity, sdělil Panoptiku, že se chystá novela novely, která by naplnění zákona myslivcům usnadnila tím, že by umožňovala do součtů zvěře počítat i omylem zastřelené kolegy, sáňkaře a neopatrné houbaře. V zájmu jmenovaných bude Panoptikum situaci kolem novely pečlivě monitorovat.

Pokračování 5 / 5

Kavčí hory, sídlo České televize

Prvním čtením prošla novela mediálních zákonů, která ožebračí Našelidi zvýšením koncesionářských poplatků u veřejnoprávních médií o 10,- (ČRo) resp. o 15.- Kč (ČT). Andrej Babiš před více než měsícem ale řekl, bude i „krvácet na barikádě“ (cit.) a dodal: „Do dalších voleb jdeme s tím, aby veřejnoprávní média, která nejsou veřejnoprávní, ale provládní, byla financována ze státního rozpočtu. Proč vy máte platit těch sedm miliard,“ zeptal se závěrem, jako by peníze do státního rozpočtu dával někdo jiný než občané. Alena Schillerová dala vzápětí najevo, že v případě vykrvácení Andreje Babiše nasadí život i ona, když na závěr posledního zasedání Sněmovny prohlásila: „Podařil se vám houslový koncert na gumových strunách. My to ale nevzdáme a máme řadu pozměňovacích návrhů. Budeme bojovat za firmy, za lidi, za seniory, kteří píšou srdcervoucí e-maily. V září zase na viděnou!“

Jako by znovu zněl hřímající hlas Winstona Churchilla: „Půjdeme až do konce, budeme bojovat na mořích a oceánech, budeme bojovat s rostoucí sebedůvěrou a rostoucí silou ve vzduchu, budeme se bránit, ať to stojí cokoliv, budeme bojovat na plážích, budeme bojovat na přistávacích plochách, budeme bojovat na polích a v ulicích, budeme bojovat v kopcích, nikdy se nevzdáme, nikdy!“ Je uklidňující vědět, že jsou i mezi námi politici a političky, díky jimž zvýšení koncesionářských poplatků neprojde a nezlikviduje firmy jako ČEZ a Škoda, že jsou tito Titáni ochotni položit vlastní životy nejen za lidi, ale i za seniory.