Petr Fiala a Andrej Babiš

Petr Fiala a Andrej Babiš Zdroj: CNN Prima NEWS / Partie Terezie Tománkové

Jana Bendová: Co Babiš začal, Fiala dokončil. „Grýndýl“ jako základ jejich vlády? Klausovy motáky z ilegality

Andrej Babiš mířil na zajíce Fialu, zvěstoval světu, že jeho vláda sní o válce s Ruskem, a trefil přitom stodolu. Ti dva se teď ovšem společně potí a navzájem viní, kdo může za důsledky unijního Green dealu pro kapsy českých poplatníků a kdo z nich je napříště nejrázněji zreviduje. Připomeňme, že zelenou dohodu dojednala a schválila Babišova vláda a nápad na emisní povolenky na benzin či pro domácnosti se objevil za českého předsednictví EU, které vedla Fialova vláda. Zelené svědomí by mohlo být takovým pevným základem pro příští společné vládnutí ANO a ODS, kdoví. Vzpomeňme na opoziční smlouvu mezi zásadními rivaly Klausem a Zemanem. Také se předtím dušovali, že spolu nikdy…

Jmenovaní pánové Klaus a Zeman nehodlají ani po třech desetiletích dát vale politice. Je jako afrodiziakum. A zatímco Klaus koučuje Motoristy, Zemanovi se pod rukama rodí hnutí Hlas samospráv. Co je spojuje? Chtějí oslovit nespokojené. V tomhle oboru tu už začíná být poněkud těsno. Možná dokonce těch nespokojených bude méně, až se více rozšíří informace o revizi statistických dat z let 2021-2023, podle níž se Česko dosud přezdívané „nemocný muž Evropy“ dostalo na předcovidovou úroveň už předloni.     

Pokračování 2 / 8

Já-bych-to-dělal-líp

Projev Joea Bidena z Oválné pracovny (15.7.2024)

Joe Biden nebude příštím americkým prezidentem, nemusí však smutnit. Může se věnovat oblíbené disciplíně bývalých top politiků provozované i u nás v Česku: Dělaj’-to-blbě-já-bych-to-dělal-líp!

Pokračování 3 / 8

Po orbánovsku

Andrej Babiš ve volebním štábu hnutí ANO (9.6.2024)

Andrej Babiš pro Parlamentní listy vyšponovaně plácl, že „vláda Petra Fialy sní o válce s Ruskem“ a hned se dostal do zahraničních médií, zejména v Rusku, jemuž nahrál na smeč. Tomu se říká mířil na zajíce a trefil stodolu.

Pokračování 4 / 8

Zelená pro Babiše a Fialu

-

Český Green Deal existuje, ne, že ne, jak tvrdí vláda. Emisní povolenky na benzín a na topení v domácnostech Unie za Babiše vymyslela, za Fialy definitivně schválila a teď jsou oba svorně nesví, jak je čím dál těžší to zapírat. Že by po volbách dostal zelenou jejich společný vládní deal?

Pokračování 5 / 8

Nemocný muž skáče z postele

Symbol pro nemocného muže Evropy se přesouvá z Česka do Německa.

Statistici zrevidovali data z let 2021 až 2023 a hle, na předcovidovou úroveň se česká ekonomika vrátila už předloni. Doteď se myslelo, že za ní jako jediný stát v Evropské unii zaostáváme. „Nemocný muž Evropy“ skáče z postele a my si ani nevšimli, že když bylo hůř, bylo vlastně líp.

Pokračování 6 / 8

Umlčovaný Klaus

Václav Klaus

Václav Klaus vystoupil na turecké ambasádě k výročí pokusu o vojenský převrat. Stojí na Erdoğanově straně, přičemž prý takové vystoupení pro něj nebylo snadné, neboť „v dnešní Evropě je stále obtížnější svobodně vyjádřit nemainstreamové a politicky nekorektní názory“. Tolik exprezident poté, co se pod rouškou tmy probil z ilegality, z níž se jeho myšlenky dostávají jen díky motákům.

Pokračování 7 / 8

Lidovci, hajdy z vandru!

Místopředseda Sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) při rozhovoru pro Blesk (11.10.2023)

To takhle sedí lidovec Jan Bartošek v pražské kavárně, usrkává latte a mračí se, že lidovci začali být okouzleni pražským liberálním, do určité míry zeleným světem, zatímco jejich voliči zůstávají v malých městech a obcích, což je chyba. Číšníku, sklínku tichého moravského nezdaněného, prosím!

Pokračování 8 / 8

Hlasisti a Motoristi

Rozhovor Reflexu s Milošem Zemanem

Nejbližší spolupracovníci Miloše Zemana založili nové politické hnutí, Hlas samospráv, s čímž pomáhal i Martin Nejedlý a které chce kandidovat už v září v krajských volbách. Když má Klaus Motoristy, Zeman bude mít Hlasisty. Prostě oba spolu proti sobě až na věky věků.