Filip Turek v europarlamentu

Filip Turek v europarlamentu Zdroj: Profimedia

Vladimír Mertlík: Koalice ruských švábů a buran Turek v Bruselu. Jak se rozjíždí noví europoslanci?

Filip Turek (Motoristé – Přísaha) se stal terčem útoku bývalého europoslance Marcela Kolaji (Piráti), protože na zasedání nového Evropského parlamentu nevstal na hymnu Evropské unie, jíž je melodie IX. symfonie Ludwiga van Beethovena, známá jako Óda na radost. Podle Kolaji jde o dostatečný důkaz, že Turek je totální buran přiblble si hrající na analfabeta. Kolajovy urážky europoslanec Filip Turek odmítl s vysvětlením, že:

„Hráli nějakou skladbu, kterou úplně neznám, a všichni si stoupli. Já si stoupám na jinou,“ a následně si s jiskrou v oku začal prozpěvovat:

Die Fahne hoch! / Die Reihen fest dicht geschlosen!

SA marschiert / Mit mutig festem Schritt 

Kam´raden die Rotfront und Reaktion erschossen

Marschier´n im Geist / In unser´n Reihen mit

aby plynule pokračoval v češtině:

Uvolněte ulice pro hnědé bataliony / Udělejte cestu mužům z SA

K hákovému kříži upíná se zrak a naděje milionů / Nadchází den pro svobodu a chléb

Bude se naposledy troubit do útoku / Všichni již stojíme připraveni k boji

Hitlerovské vlajky již brzy zavlají nad barikádami / Poroba potrvá už jen krátký čas…

Kolajovy tendenční urážky, že je Turek totální buran a přiblble si hraje na analfabeta, je ale třeba odmítnout. Turek si rozhodně nehraje ani na burana, natož na přiblblého analfabeta! V obou případech je přirozený a autentický! Snad vezmeme-li v úvahu, že je Turek expertem na motorismus, mohlo by jít o parciální demenci (zastarale o tzv. parciálního debila).  

 

Alexandr Vondra (ODS) plánuje, že frakce reformistů a konzervativců, jíž je členem, bude v EP dodávat jiným chybějící hlasy a oplátkou prosazovat vlastní návrhy: „Já bych nepoužíval slovo vydírání, politika je o vlivu,“ vysvětluje Vondra. Prý se nebude štítit v případě Green dealu či migrace dojít si pro hlasy i k Patriotům – které jinak má za Putinovy užitečné idioty: „Politika je o komunikaci… a já určitě budu komunikovat. Mně nejde o to, abych měl úplně neposkvrněnou košili, jde mi o výsledek!“

Prvním výsledkem této strategie bylo, že přivezl zadek VůdceMotoristůFilipa Turka na jednání s premiérem Fialou s vysvětlením, že tím oba chránili životní prostředí. No, pokud si chce Vondra zachovat košili neposkvrněnou, měl by si pro jistotu její podolek zastrčit do trenýrek, sako do kalhot a kalhoty do ponožek. Tím poněkud zmenší riziko zhnědnutí… 

Europoslanci hnutí ANO potvrdili proevropskou orientaci a odpor k ruské agresi vůči Ukrajině, když se jako jeden muž zdrželi hlasování EP o pomoci napadené zemi. Stejně učinila i poslankyně z Přísahy a Motoristů Nikola Bartušek. Jediný Filip Turek se z koalice ruských švábů a českých nácků předvedl jako chlap a hlasoval proti pomoci, zatímco jestřábi z ODS, TOP 09, STAN a Pirátů válku podpořili[1] . Zatím není známo, zda po tomto ideovém rozkolu Vondra příště kamaráda Turka ještě někam poveze bez ohledu na přírodu i barvu podolku své košile.

Potěšení, že USA spolu s EU pomáhají Ukrajině, vyjádřil nedávno Jan Farský (STAN) ve vysílání oblíbeného kanálu Vladimira Putina CNN Prima NEWS: „…Ukrajina je štít demokracie. Pokud bychom ustali v její podpoře, Rusko tuto zemi zabere, což povede k další genocidě ukrajinského národa a vyvolá masovou migraci!“ podotkl Farský. To nenechalo chladnou Kateřinu Konečnou (Komouši), která s planoucím zrakem zvolala:„Vidím, že vás v USA vyškolili dobře. Ukrajina jako štít demokracie? Cenzura, zavírání politických oponentů do vězení a upalování lidí. To vám přijde normální?“ Rudá Káča má štěstí, že se narodila o jeden lidský život později než v době, kdy její Strana plnila životní krédo masového vraha a zakladatele ČekyF. E. Dzerdžinského: Chladný rozum, horoucí srdce a čisté ruce! Akčnost a horoucí nadšení by ji zřejmě vyzvedlo 3. prosince 1952 do stejných výšin šibenic jako soudruhy tehdy vedoucí Stranu: Rudolfa Slánského, Vladimíra Clementise, Otto Fischla, Josefa Franka, Ludvíka Frejku, Bedřicha Gemindera, Rudolfa Margoliuse, André Simona, Bedřicha Reicina, Otto Šlinga a Karla Švába. Útěchou by jí byla naděje, že by i její popel byl rozptýlen na silnici u Prahy, aby to přeživším soudruhům neklouzalo, až pojedou do práce…

Tomio Okamura (SPD) zakládá s Alternativou pro Německo (AfD) také novou frakci EP pod názvem Evropa suverénních národů a Evropská unie se otřásá v základech!

„Program je ideální –⁠⁠⁠⁠⁠⁠proti Green dealu, migraci a je v něm výslovně zmíněno, že i proti islamizaci Evropy. Chceme, aby se pravomoci Bruselu vracely na národní úroveň,“ řekl na tiskové konferenci. „Máš pravdu, předsedo,“ přikyvovali všichni europoslanci SPD, jmenovitě Ivan David, pro nějž bude Tomio Okamura žádat silné portfolio. Údajně má jít o kontrolu délky tkaniček u mokasínů europoslanců. 

Pokud Archimédes žádal pevný bod, aby pohnul zeměkoulí, pak Andreji Babišovi stačí k témuž dvě hodiny. Stalo se tak poté, co ve svém vystoupení ve sněmovně přednesl způsob řešení nelegální migrace: „Ilegální migraci je potřeba řešit, brutálně ji zastavit, brutálně. Vzít peníze neziskovkám a zabránit pašerákům, aby pašovali ilegální migranty do Evropy. A na to musíme rozmístit všude po plážích jižní Evropy ozbrojené složky, které ty pašeráky vezmou do vězení. Máme udělat dohody se zeměmi severní Afriky…“ šokoval Babiš svět. Jde o rozestavení policistů po plážích severní hranice Středozemního moře v odstupech 500 m/24 hodin denně, dle expertů cca 460 000 policistů bez zajištění, reálně tedy víc než milion osob.“ A je to, řekli by Pat a Mat! Jednoduchost řešení je stejná jako autor sám.