Vladimir Putin v Kremlu (25. 7. 2024).

Vladimir Putin v Kremlu (25. 7. 2024). Zdroj: Kreml/TASS (CC BY 4.0)

Vladimír Mertlík: Rusko je tam, kde žije nějaký Rus. Putinova drzost nezná hranic

Vladimír Mertlík

Patrioti pro Evropu údajně nabídnou europarlamentu silné politické osobnosti s jiným pohledem na směřování EU. „…frakce, jakkoliv zkraje zpočátku vysmívaná, bude klíčovým hybatelem evropské politiky, možná právě proto, že bude v opozici. Jsou v ní lidé nespokojení se současným směřováním Evropské unie, ale mající i jinou představu o tom, kam by měla EU směřovat,“ prohlásil politolog Lukáš Valeš v pořadu 360°.

Podle tvrzení komentátora Thomase Kulidakise spojení s frakcí Ruští švábi pro Evropu hnutí ANO na domácí scéně nepoškodí. „Hnutí ANO bude společně se zbytkem frakce připuštěno do vrcholných funkcí a poté bude moci ovlivňovat a dokazovat voličům, že hájí svůj program,“ řekl před volbami do funkcí EP Thomas Kulidakis. No, nestalo se tak a přání se ukázalo být pouze otcem myšlenky. Ale to Kulidakise nepřekvapilo! Druhou možností, kterou připouští, je, že frakce i jako třetí největší v EP bude izolována, ale:

„Stále budou říkat, že by to udělali lépe, budou EP tím víc kritizovat a pak to prezentovat na tuzemské politické scéně.“ Čas ukáže, zda se Kulidakis řídí japonským rčením: „Kolik třešní, tolik višní“ – nebo čínskou meteorologickou předpovědí: „Zakokrhá-li kohout ráno na smetišti, počasí se změní, anebo zůstane stejný!“

Zahanbit se však nenechal ani politolog Valeš, který o užitečnosti spolupráce ANO s Viktorem Orbánem mudruje: „Je otázkou, jestli bude Orbánova mírová mise (Kyjev – Moskva – Peking) úspěšná. Jestli jde o diplomatický pokus, nebo mu jde jen o zviditelnění.“ Uklidňující je, že moudra byla vyřčena ve vysílání CNN Prima Russian Today News.   

Pokračování 2 / 6

Beseda Jindřicha Rajchla v Praze 30. 11. 2023

Martin Štveráček na síti X zaslal Jindřichu Rajchlovi (PRO 2022), aktuálně v reality show Výměna Vůdců na 2. místě za Filipem Turkem, dotaz, který následně uvádíme v doslovném slohu i gramatice: „Dobrý den, pane Raichle. Co budete dělat, pokud budete ve vládě s ovlivňováním počasí. Tzv. očkování mraků, chemtrail a pod…. Kdo to schválil? Že si mohou nad našimi hlavami dělat co chtějí. Média opět mlčí a vše označují za dezinformace. Děkuji za odpověď k tomu myslím velkému tématu.“     

Hana Kulichová odhalila pravdu reakcí: @Martin Štveráček: „Kdo to u nás schválil? Někde jsem četla, že to podepsal Havel.“

A bingo! Lucie Luciová vzápětí potvrzuje @Hana Kulichová: Taky jsem to cetla ze on…

Nechme stranou tvrzení obou dam, že někde něco četly. Je to pravděpodobné stejně málo jako tvrzení krtka, že se po vynoření z díry pozorně díval, co se děje kolem. A esej Martina Štveráčka o očkování mraků? Ta je stejně čtverácká jak placatá zeměkoule; žába, co umí pěstí kameny rozbíjet; kůň, co tančí na předních nohou, a letadlo, co umí couvat. Smutné je naopak to, že v zemi, kde je třeba mít zkoušky na jakoukoli funkci či povolání od hajzlbáby výš, mají tyto existence idiotů s IQ tykve právo volit s hlasem stejné váhy jako duševně zdraví spoluobčané, a rozhodovat tak o státě a budoucnosti příštích generací.   

Pokračování 3 / 6

Tisková konference spolku Kaputin k průběhu trestního řízení s aktivisty, kteří nakreslili ukrajinskou vlajku před byty ruské ambasády

Policie obvinila aktivisty ze skupiny Kaputin Petra Lázňovského, Davida Horáka, Barboru Koblasovou a Zuzanu Hantákovou, kterým za namalování ukrajinské vlajky na dlažbu dvora bytového komplexu ruské ambasády hrozí až tři roky vězení! Mluvčí policie Richard Hrdina sdělil, že policie aktivisty stíhá za škodu ve výši 50 tisíc korun: „Sedm osob je podezřelých ze spáchání trestného činu poškození cizí věci ve 3. odst., neboť skutku se dopustily na věci, která požívá ochrany dle jiného právního předpisu!“ Smutné je, že policie stejně aktivně nestíhá ruskou ambasádu za komerční pronájem zmíněného bytového komplexu v rozporu se smlouvou a související dluh vůči Česku 52 milionů korun. 

Pokračování 4 / 6

Ostřelované Pásmo Gazy (červenec 2024)

Izraelský postup v Gaze s cílem definitivně zlikvidovat Hamás přináší přes veškerou opatrnost postupu civilní oběti nejen proto, že všechny sklady zbraní, základny raket a velící štáby Hamásu jsou umístěny přímo v budovách škol a nemocnic či pod nimi. Prohlubuje se i zdravotní a humanitární krize oblasti. V reportáži jednoho z českých televizních kanálů byly potvrzeny informace o tom, že izraelská armáda souběžně s postupem distribuuje do Gazy civilnímu obyvatelstvu opakovaně 300 000 očkovacích vakcín, které mají zabránit vypuknutí epidemií i dalšího zdravotnického materiálu.

Na vyjádření ruské ambasády, kolik vakcín a zdravotnického materiálu distribuuje ruská armáda na jí okupovaná a dobývaná území Ukrajiny, stále čekáme…

Pokračování 5 / 6

Vladimir Putin

Podle Putina Rusko nemá hranice a je všude tam, kde žije nějaký Rus. Totéž zřejmě platí i pro ruskou drzost a nestydatost. Důkazem je ruský pokus o svolání zasedání Rady bezpečnosti OSN, kde měla být „odsouzena“ zahraniční vojenská pomoc Ukrajině. Neuvěřitelnost drzosti zvyšuje i program, v němž měla na sociální síti X vystoupit Ta, která tančí s vlky, rakouská exministryně zahraničí Karin Kneisslová. Ruská štěnice k indiánskému jménu přišla v roce 2018 tak, že na svou svatbu pozvala Vladimira Putina, se kterým si zatančila i ploužák. Definitivně se odkopala v březnu letošního roku, kdy se natrvalo odstěhovala do Petrohradu. Kdo chce kam, pomozme mu tam!

Pokračování 6 / 6

Aktivisté hodili na slavný obraz Slunečnice od Vincenta van Gogha rajčatovou polévku (14.10.2022)

Soud v Londýně shledal aktivistky hnutí Just Stop Oil vinnými z poškození cizí věci. V říjnu 2022 vychrstly v londýnské Národní galerii na slavné dílo Vincenta van Gogha Slunečnice rajčatovou polévku z konzerv. Před obrazem si pak vkleče přilepily ruce na zeď. Jejich idiotský útok obraz nepoškodil, ale poškozen byl rám ze 17. století, který je dle soudu „sám o sobě uměleckým dílem“. Deník The Telegraph píše, že polévka působila na dřevěný rám jako odlakovač. Dobrou chuť!

„Je pro vás důležitější ochrana obrazu, nebo ochrana naší planety a lidí?“ ptala se při útoku jedna z aktivistek, zatímco její advokátka je „nesmírně zklamaná“, což vyjádřila dalším prohlášením: „Vláda neustále dokazuje, že nemá zájem na tom, aby se pokusila zabránit změnám klimatu. Má jen zájem investovat čas a peníze do stíhání mladých lidí, kteří se snaží bojovat za budoucnost sebe a svých dětí.“

„Buďte prakticky i emocionálně připraveny jít do vězení,“ opáčil klidným hlasem soudce Christopher Hehir, který nedávno poslal pět aktivistů hnutí Just Stop Oil na čtyři až pět let do vězení za přilepení se k dálnici M25. Jde nicméně i tak o příliš směšný trest pro barbary a primitivy, mentální potomky bolševiků posledních sta let a dnešní bratry Tálibánu, kteří pod záminkou záchrany planety ničí vše, co ji odlišuje od Planety opic.

Jen mnohaleté tresty, povinnost uhradit škody a ponechání přilepených idiotů na místě do vynesení rozsudku nad nimi může tyto nymfy a narcisy přiměřeně vyděsit.