Miroslav Kalousek, Alena Schillerová

Miroslav Kalousek, Alena Schillerová Zdroj: Nguyen Phuong Thao, TikTok

Jana Bendová: Schillerová, Stanjura a Kalousek v pekle, Otakar Foltýn na pranýři, ukrajinští vojáci v Rusku

Jana Bendová

Už se to blíží. Exministři financí Kalousek a Schillerová ostřelují svého nástupce Stanjuru, což znamená jediné: prázdniny pomalu končí a rozpočtová sezóna začíná. Na konci srpna budeme vědět, jak vyjednávání o státním rozpočtu pro rok 2025 ve vládě dopadlo a jak ministr financí dokáže čelit tlaku svých kolegů na přidávání tu či onde. Ministři přes peníze bývají ti nejméně oblíbení, zvlášť jsou-li v zájmu daňových poplatníků škrti. Zbyněk Stanjura čelí na sociálních sítích i svým předchůdcům, ostrému „úsporňákovi“ Miroslavu Kalouskovi a uštěpačné Aleně Schillerové. Ta souhlas s arcinepřítelem Kalouskem doprovodila slovy „peklo zamrzlo“.  

Když jde o politiku, hlavně na sociálních sítích, je to zkrátka vždycky peklo. Své o tom ví i vládní bojovník proti dezinformacím Otakar Foltýn.  Pro obdivovatele Putinova řeznického režimu neměl při neformální debatě na jednom festivalu vlídná slova pochopení a schytal to od nich. Na pekelných sítích, jak jinak. Padají výzvy premiérovi na jeho odvolání. Ty padají i na hlavu venezuelského autokrata Madura. Jeho volební vítězství nepovažuje za poctivé nejen tamní opozice, ale ani celá řada zemí světa. Výzvy k odstoupení odbývá rázně, tak nějak hezky česky po babišovsku.  A výzvu světu adresovala i známá ruská mluvčí Zacharovová, když ukrajinský voják vstoupil na ruské území – prý že žádný stát si nemůže dovolit zaútočit na cizí území suverénního státu. Tesat do kamene a nasprejovat na Kreml.

Pokračování 2 / 7

Tři ministři v pekle

Alena Schillerová ve volebním štábu hnutí ANO (9.6.2024)

Vláda finišuje s rozpočtem na volební rok 2025 a na síti X do ministra financí Stanjury tvrdě šije exministr Kalousek, k němuž se souhlasně přidává se slovy „peklo zamrzlo“ další ex, Schillerová. O peníze tu jde až na druhém místě. Na prvním je politika. A v politice je nepřítel mého nepřítele mým přítelem.

Pokračování 3 / 7

Pětikružní úzkoprsost

Olympijské kruhy v Tokiu

Olympijský výbor nechce povolit slovo olympiáda školním vědomostním olympiádám, protože mají sponzory a znaky OH se nesmějí využívat komerčně. Co říci? Snad jen, aby to zase nebylo napadnutelné, že formalismus pětikružničního výboru trhá pětikružniční rekord.

Pokračování 4 / 7

Nikdy neodstúpim, nikdy!

Venezuelský prezident Nicolas Maduro (29.7.2024)

Vítězství autoritářského prezidenta Venezuely Madura neuznává kvůli falšování řada států včetně USA či EU. A Maduro? Nikdy neodstoupím, nikdy, něch si to všichni zapamatují!

Pokračování 5 / 7

Impérium plné bláznů

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová.

Po vstupu ukrajinských vojáků na ruské území mluvčí ministerstva zahraničí Zacharovová vyzvala mezinárodní společenství, aby „důrazně odsoudilo zločinné útoky kyjevského režimu na ruské území, žádný stát si nemůže dovolit jen tak zaútočit na cizí území suverénního státu“. Člověk nevěřícně zírá. Oni si za a) z nás dělají blázny, za b/ jsou blázni. Správné je a) i b).

Pokračování 6 / 7

Pan Foltýn a zvířátka

Bezpečnostní analytik Otakar Foltýn v Epicentru Blesku.

Měli jsme tu zase fičák. Vládní komunikátor Otakar Foltýn charakterizoval ty, kdo blahořečí zvrhlý Putinův režim, jako nešťastné, zahořklé, smutné lidi nebo jsou prý mezi nimi „prostě svině“, což leckoho pobouřilo. Nepolemizujeme. Ale jak k tomu ta chytrá a užitečná zvířátka přijdou?!

Pokračování 7 / 7

My pacienti a klienti

ilustrační foto

Lékárníci chtějí mít možnost očkovat, dělat vybraná vyšetření a lékaři jsou proti. Když se zaváděl prodej vybraných léků na benzinkách a v obchodech, byli proti zase lékárníci. My klienti proto revolučně zvolejme: Lékaři a lékárníci, spojte se!