Alena Schillerová ve volebním štábu hnutí ANO (9.6.2024)

Alena Schillerová ve volebním štábu hnutí ANO (9.6.2024) Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Vladimír Mertlík: Okamurův masakr, Alena Schillerová s koňským zadkem a disident Michal David

Vladimír Mertlík

Panoptikum i Zpětné zrcátko již několikrát upozornily, že každý zrod nového subjektu internacionály flastenců, nácků, ruských švábů, našichlidí a podobných thinktanků přináší radikalizaci předešlých kydů, protože jen tak má šanci na patnáct minut slávy jepičího života. Fakt, že to jediné u voličů myšlenkového suterénu funguje, přijalo po volebním euromasakru i hnutí SPD a odhodilo i poslední fíkový list studu.

Na vizuálu s titulky: „Je jen na vás, co budete mít na talíři (Stop regulacím EU!)“ straší voliče červy lezoucími z hamburgeru, aniž by Worm Burger v menu fast foodů figuroval. Pod titulem: „Vláda vyrábí víc hnoje než váš dobytek (Stop Green Dealu EU!)“ se na voliče SPD usmívá kráva a farmář, aniž je jasné, kdo z nich je myšlen tím dobytkem, necháme-li stranou, že hnůj se nevyrábí. Nedostatky ve zdravotnictví nevyřeší „chirurgové“ z dovozu (Stop migračnímu paktu EU!), varuje vizuál, kde se mračí zkrvavený černoch se stejně krvavou kudlou, kterou zřejmě právě vytáhl z voliče SPD. Říká-li v té souvislosti místopředseda SPD Radim Fiala: „Myslím, že to není rasistické,“ pak lže hned prvním slovem té věty…

Panoptikum nabízí hnutí SPD motiv i na další vizuál, kde pod titulkem „Postaráme se o vás v závěru života!“ stojí manželé Stodolovi u tabla osmi jimi brutálně zavražděných důchodců. Voliče SPD potěší i vizuál, kde v uniformě císařského japonského vojáka stojí u hromady mrtvol čínských civilistů předseda Tomio Okamura pod titulkem: Japonský masakr v Nankingu 1937 varuje i dnes!    

Pokračování 2 / 6

 

    Kandidář na hejtmana Jihočeského kraje Tomáš Polanský

Kandidát socanů na jihočeského hejtmana Tomáš Polanský a náměstek pro dopravu socan Antonín Krák, který má v gesci likvidaci nelegálních billboardů u krajských silnic, se oba tlemí na občany vedle silnice I/3 mezi Kamenným Újezdem a Zlatou Korunou – samozřejmě z nelegálního billboardu a v kraji nikoliv jediného! Originální bylo i Krákovo vysvětlení, proč je na „černých“ billboardech, které by měl likvidovat: „Když jdu do restaurace a dám si tam řízek, tak si také nezjišťuju, jestli je maso z oficiální nebo nelegální porážky! Dvanáct let jezdím kolem, vystřídaly se tam stovky reklam, nikomu to nevadilo a najednou vadí, když je tam shodou okolností moje huba!“

Zábavné na náměstkově vysvětlení je přiznání, že po celou dobu funkčního období zanedbával povinnosti, přestože věděl o nelegálnosti billboardů, kolem nichž denně jezdil. Pokud na celé věci něco smrdí, náměstkovi Krákovi to nevadí. Když jde do restaurace dát si řízek, tak si také nezjišťuje, jestli je maso ze selátka nebo z tchoře. Hlavně že to chutná jeho hubě!

Pokračování 3 / 6

Alena Schillerová

Top fotomodelka Alena Schillerová se rozhodla v další etapě kariéry změnit pozadí. Nejde ale o přechod do nižší váhové kategorie, jak by se na první čtení zdálo. Božská Ála jen místo květin, ptáků, vinic v kroji a jízdních kol začala používat jako dekoraci bronzové sochy s pocitem, že tak mají její slova větší váhu. Nová dramaturgie ale má svá úskalí, jak se ukázalo, když se umělkyně nechala zvěčnit vedle sochy koně, aniž by si zjistila, kde má kůň vepředu a kde vzadu. Na fotografii tak přes filtry photoshopu poutá mimo tváře Miss Politica a několika turistů i zadek koně, aniž by bylo v popisce fotografie uvedeno, že Alena Schillerová je ta vpravo.

Pokračování 4 / 6

Michal David na pódiu

Michal David nikdy nebyl pro autora Panoptika během jeho (autorova) celoživotního působení na vrcholové české rockové scéně z logiky žánru tím pravým „šálkem čaje“. Však také pro Michala Davida nebyli rockeři cílovou skupinou pro jeho produkci víc než inspirovanou hudbou italské provenience. Přesto bylo při troše profesní tolerance možné jej s ohledem na úspěšnost jeho produkce mlčky respektovat či pouze míjet.

Nikdy se nevyjadřoval k politice, jeho tvorba v sobě nenesla znaky politické agitky jako Dopis Svobodné Evropě Josefa Laufera. Nikdy nebyl členem KSČ jako Karel Zich či Václav Neckář, nikdy si opakovaně nemlaskal v řiti Vladimira Putina a nepráskal na kolegy StB jako bard disentu Jarek Nohavica. Koneckonců má-li být Michal David kvůli písni Poupata a komerčnímu úspěchu tvorby označen za exponenta minulého režimu, pak postavme do řady s ním celou českou pop scénu a pro pořádek smažme z paměti i filmových archivů jména největších hereckých es.

Jako politický prostitut se Michal David chová až po pádu komoušů, koncerty během kampaní ODS, socanů, Paroubkových socanů, na zahradě k narozeninám Andreje Babiše, medaile z rukou Miloše Zemana a foto s užitečnými idioty Ivanem Vyskočilem a Jiřím Krampolem. Jak to tak bývá, tichý šustot bankovek přehlušil křik svědomí a morálky. Korunu všemu však nasadil Michal David v minulých dnech, když v rozhovoru pro televizi TV A11 prohlásil: „Víš, co mně dneska už připadá? Já to můžu říct na kameru, já se nebojím. Že už člověk nesmí pomalu nic říct, už se lidi bojí říct pravdu. A že už se vracíme zpátky do totáče, člověče. Já ti mám takový dojem, že prostě co se to děje, vždyť my se vracíme tam, co jsme říkali, proti čemu všichni bojovali… najednou už nesmíš skoro nic říct… tak se na to radši vyprdnu, už nic neříkám a dělám si jen muziku…“

Prohlášení srovnatelné s tím příštím, v němž bude Michal David varovat: „Víš, co mně dneska už připadá? Já to můžu říct na kameru, já se nebojím. Že už člověk pomalu nesmí být malý a tlustý. Já ti mám dojem, že se vracíme tam, proti čemu všichni bojovali…proti obezitě. Tak se na to radši vyprdnu, tiše tloustnu a dělám si jen muziku…“

Pokračování 5 / 6

Generální ředitel ČT Jan Souček.

Po vyhazovu Marka Wollnera a zrušení pořadu 168 hodin Nory Fridrichové se diváci dožadují konce i dalších pořadů ČT. „Souček je frajer! Ještě Otázky Václava Moravce kvůli nevyváženému výběru hostů a osočení Klause,“ žádá podle webu Super.cz divák Jirka. Věřme, že Souček ve své orientaci přitvrdí, námětů na větší prostor pro zástupce našichlidí se nabízí dost. Nepomohla by snad publicistice ČT místo osočování velkých konzervativních státníků výměna Otázek Václava Moravce za populárně naučný pořad Odpovědi Václava Klause či publicistický pořad Komu se má mrazem roztrhnout prdel?“ moderovaný Lubošem Xaverem Veselým, členem Rady ČT? Nebo snad Rada ČT zvolila ředitele Součka zbytečně?       

Pokračování 6 / 6

Mirai má zlomenou čelist

Českým bulvárem hýbe nehybná čelist zpěváka Miraie Navrátila. Do houštiny otázek „kdo a proč“ hodil tříštivý granát web TN.CZ textem: Co předcházelo brutálnímu útoku na Miraie: Svědkyně útoku promluvila! Pod šokujícím titulkem prozradila svědkyně světové veřejnosti dosud tajené podrobnosti události, která otřásla burzovními trhy: „Šla jsem si na Edově koncertu zrovna koupit hranolky, když jsme do sebe s Miraiem málem vrazili. Doprovázela ho sympatická hnědovláska. Co bylo dál, netuším, potom už jsem na něj nenatrefila!“ Tak to je pecka investigativní žurnalistiky!