Autogramiáda knihy Spiknutí za účasti exprezidenta Miloše Zemana (19.6.2024)

Autogramiáda knihy Spiknutí za účasti exprezidenta Miloše Zemana (19.6.2024) Zdroj: Blesk:CNC / Pavel Machan

Panoptikum Vladimíra Mertlíka: Potrefené svině hlasitě zakvičely. Z díry vylezl i Miloš Zeman

Vladimír Mertlík

Nedávno skončené olympijské hry Paříž 2024 proběhly téměř bez světových rekordů a ukázaly v plné nahotě, jak zkreslené jsou úspěchy Američanů při neúčasti Ruska. Víra ve Vladimira Putina a jeho spravedlivý boj ochrany křesťanských hodnot spolu s rozvojem ruského chemického a farmaceutického průmyslu jsou zárukou úspěchů ruských sportovců ve všech kategoriích bez ohledu na jejich pohlaví.

Přesto Vladimir Putin na podporu rozvoje ruských tradičních sportů nerezignoval. Tendence vedoucí k budoucím vítězstvím ruských sportovců potvrzují v posledních letech nejen jejich úspěchy v tradičních disciplínách, jakými jsou střelba na živé cíle, běh minovým polem, rabování ve všech váhových kategoriích, překážková jízda tankové roty, ale stále větší oblibu získávají i nové disciplíny, jako je mj. úprk před protivníkem.  

Pokračování 2 / 5

Lubomír Zaorálek (SOCDEM) v červnu 2023

„Benjamin Netanjahu má fašistickou vládu a je větším ohrožením než Irán,“ prohlásil na konferenci socanů místopředseda a exministr zahraničí Lubomír Zaorálek a dodal: „V tom, že Izrael podporujeme a jsme s ním spojenci, jsme směšní!“ Jeho slova označil předseda socanů Michal Šmarda za hyperbolu, což je evidentně v socanském žargonu výraz pro hovadinu. Cíl Izraele zabít všechny představitele Hizballáhu a Hamásu, aby konflikt na Blízkém východě skončil jednou provždy, označil guru Lubomír Zaorálek za neochotu konflikt ukončit. Prezentaci cílů obou vlasteneckých hnutí 7. října 2023, při níž jen shodou náhod zemřelo 1200 izraelských civilistů a 250 dalších s bojovníky Hamásu odešlo dobrovolně do exilu, považuje Zaorálek za oprávněnou.

Naopak brutální útok na matičku Rus ze strany Ukrajinců má Zaorálek za potvrzení jejich nacistických choutek a postup Ukrajiny vůči Rusku nechápe: „Dneska, co se děje? V Kursku si zkoušíme boj na ruském území. To je neuvěřitelná eskalace toho konfliktu!“ Smutné je, že s jeho názory nesouhlasí dokonce někteří z renegátů strany. Důkazem je i video, na němž další socanský exministr zahraničí Tomáš Petříček vyrval Zaorálkovi od huby mikrofon poté, co ho opakovaně okřikoval. Některá média se snažila situaci zneužít a následný zrychlený Zaorálkův odchod označila za uražený útěk. Pravda je přitom taková, že ministr odcházel na oddělení gastroenterologie k vyšetření stolice, kam jej doporučil jeho psychiatr.

Možná by si ministr Zaorálek mohl v čekárně krátit čekání rozhovorem s kolegou Pavlem Blažkem, který na síti X označil zveřejnění části informací z trestních spisů a video ze zatčení jednoho z obviněných v „chomutovské kauze“ za metody srovnatelné „s nejodpornějšími praktikami poválečné KSČ a Rudého práva“. Blažkovo obvinění zní ale věrohodně, neboť s ohledem na časté intimní schůzky s Milošem Zemanem a Martinem Nejedlým jistě ví své. Zajímavější by však bylo vědět, co má ministr Blažek na vedení ODS, že není schopno se jej vzhledem k řadě podobných excesů zbavit.  

Pokračování 3 / 5

Tachovské náměstí na Žižkově se po letech diskusí dočkalo revitalizace. Přibyl zde maják, váha nebo pumpa na vodu

Tachov čelí mimořádné situaci, neboť k 11 000 místních přibylo 4 500 cizinců, z čehož jsou necelé 2 000 ukrajinští uprchlíci. „Zhoršilo se to za války na Ukrajině. Těch lidí je tady moc. Vždyť v některých obchodech už ani neslyšíte češtinu,“ stěžují si někteří stálí obyvatelé.

Podle sčítání 1930 v Tachově žilo 7 075 obyvatel, z čehož se jich 451 l hlásilo k československé národnosti… ale všeho do času! Potomci původních 6 495 německých obyvatel se mohou na Tachau, z nějž byli vyhnáni, dnes dívat i z mohyly posledního odpočinku 232 obětí pochodů smrti, součásti odsunů na konci 2. světové války.

Jak zpívá Vašek Neckář: Časy se měěěěníííí…!

Pokračování 4 / 5

Bezpečnostní analytik Otakar Foltýn v Epicentru Blesku.

Co se nemění, jsou lidé, takže starý idiot byl kdysi jen mladý idiot. Řeč bude nejen o Miloši Zemanovi, ale o všech jemu podobných, kteří vylézají z děr stejně jako když na „svatého Jiří vylézají hadi a štíři“, ačkoliv 24. dubna už dávno bylo. Píchnutím do „hadího klubka“ byl komentář vládního koordinátora komunikace Otakara Foltýna k působení dezinformační scény a řetězovému bekotu ovcí hnutí Flastenci všech zemí, spojte se! Poté co Foltýn vyjevil názor, že: „…lidé obdivující a blahořečící tak neuvěřitelně zvrhlý režim, jako je současný Putinův… jsou lidé, kteří jsou velmi často nešťastní, zahořklí, zapšklí, smutní, opuštění nebo jen mající životní smůlu – anebo jsou to prostě jen svině.“

Není ani tak důležité, že shodou názorů řekl jinými slovy totéž, co Zpětné zrcátko ve svém ohlédnutí z 2. července 2024 Chcimíři a vlastenci aneb Nevzdělaní primitivové, nebo vzdělané kolaborantské svině?

Zábavné je, že ač v obou textech není nikdo persönlich jmenován, ihned se řečnickou otázkou: „Jako že jsem svině?!“ ozvali všichni, o kterých víme, že jsou! První se o trhák pokusila Kateřina Konečná, ale pozadu nezůstaly ani další těžké váhy. Ivan David přirovnal Otakara Foltýna k Adolfu Hitlerovi ve službách Jeho Milosti prezidenta ČR (?) a Miloš Zeman po vynoření se z díry do záře Parlamentních listů řekl: „Projev plukovníka Foltýna je kongeniální s projevy význačných nacistů krátce po převzetí moci ve třicátých letech minulého století. Také oni mluvili o sviních, které je potřeba zlikvidovat, a tu likvidaci prováděli. Přál bych si, aby plukovník Foltýn nedošel k budování koncentračních táborů.“

Stejné kecy má poslanec Pavel Růžička z hnutí ANO, místopředseda výboru pro obranu a předseda podvýboru pro válečné veterány, který viděl ruskou stíhačku dokonce i couvat, což americké F-35 neumí, a přesto je chce Pětikolka koupit. Své Foltýnovi řekl i veterán studené války, legendární Jaroslav Kojzar, jeden z autorů nesmrtelného eseje Rudého Práva: Kdo se seje vítr, sklízí bouři! z června 1989. 

Pokračování 5 / 5

Nora stále bojuje za pořad 168 hodin.

Na Kavčích horách protestovaly desítky lidí proti snaze Rady České televize ukončit pořad 168 hodin, o jehož zastavení v červenci rozhodli generální ředitel ČT Jan Souček a vedení Zpravodajství a publicistiky a divize Programu. Souček jako důvody ukončení pořadu uvedl „porušování závazných pravidel zpracování reportáží a nepřijatelný způsob konverzace moderátorky Nory Fridrichové s exzaměstnancem ČT Markem Wollnerem“. Fridrichová důvody odmítla a označila je za fráze, ačkoliv jí hrozil trest mnohem tvrdší. O svolání mimořádného jednání Rady ČT k ukončení pořadu 168 hodin požádalo osm z osmnácti radních, z nichž někteří podle úniků informací Fridrichové přáli, „aby jí mrazem praskla prdel“, což je přijatelný způsob konverzace členů Rady ČT.