Poslanec Jaroslav Foldyna a Noční vlci

Poslanec Jaroslav Foldyna a Noční vlci Zdroj: Blesk

Jana Bendová: Fialova jízda Foldynu potěší. Čunek se fotí s Netíkem a právo nevymáchaně spílat vládě

Jana Bendová

Od momentu, kdy premiér a brněnský rodák Petr Fiala oznámil, že se v roce 2025 do Česka na brněnský okruh vrátí šampionát MotoGP a zadotuje se veřejnými penězi, nepřestávají spory, zda se „to“ vyplatí. Ono je totiž opravdu zvláštní, když desítkami miliónů na závody přispěje i stát, jehož jedna kapsa je vysypaná a druhá děravá. Jasně, desítky „motorkářských“ miliónů jsou ve více než dvoubiliónovém rozpočtu takřka neviditelné, ale jde o symboliku – nemáš, přesto utrácíš za radovánky. Každopádně Brno má u aktuálních vládních politiků zastání a třeba bude mít radost i severočeský třídní nepřítel Jaroslav Foldyna, vášnivý milovník motorek, obzvlášť těch od Putinových vlků.

Volební kampaň jde do finále a politici se za námi voliči zase dosti naběhají. Mítinky, focení, diskuse, podpisy, billboardy, sliby… a samozřejmě všudypřítomný Karel Havlíček. Jsou však na planetě místa, kde jeho kulometnou mluvu nezaslechnete.  Mimochodem, i nevinné focení s fanoušky z publika může být pro politiky riskantní, což ví senátor Čunek i předseda Babiš.  

Pokračování 2 / 7

Brno je zlát loď

Stát poslal chybějících 16 milionů korun, prestižní motocyklová Velká cena Brna je finančně pokrytá. Co bude za rok, nikdo netuší.

Fialova vláda chce na Masarykův okruh v Brně vrátit motocyklový šampionát, hodlá ho podpořit desítkami miliónů z děravé státní kasy. A až se jednoho krásného dne na dotovaném okruhu budou prohánět elektromotorky – dotované, jak jinak –, tak to bude teprve jízda!

Pokračování 3 / 7

Havlíčkův samopal

Eurovolby: Příchody do štábu ANO: Karel Havlíček a Alena Schillerová (9.6.2024)

Víte, co je na dovolené nejkrásnější? Ticho. Dva týdny neslyšíte mluvit Karla Havlíčka s proslulou kadencí samopalu vzor 24 ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta, jak by řekl černobaronský poručík Troník.

Pokračování 4 / 7

Juchelkův průměr

Aleš Juchelka promluvil pro Blesk.

Aleš Juchelka z ANO zkritizoval nízké penze, prý spousta důchodců na průměr nedosáhne. Spousta lidí se mu vysmála, neb obvyklou vlastností průměru bývá, že na něj spousta lidí nedosáhne. Ale on je ten smích přejde! To až ANO zařídí průměr úplně všem.

Pokračování 5 / 7

Jak vylekaly teroristu

Policie u dokumentačního centra pro historii nacismu v Mnichově. (5.9.2024)

Islamistu, který střílel u izraelského konzulátu v Mnichově, vyšetřovaly předtím rakouské úřady kvůli podezření z radikalizace, zakázaly mu i držet zbraně. Že se toho kluk zalekl, viďte?!

Pokračování 6 / 7

Politiku, nefoť se!

Jiří Čunek

Lidovec Jiří Čunek prý netušil, s kým má tu čest, když se fotil s Jakubem Netíkem, pánem, který hrozil politikům šibenicí. Předseda ANO Babiš se zase vyfotil s mladíky držícími ceduli s anglickým textem, že ho nemilují. A teď si představte, že vstupujete do dějin a pic bum, tyhle fotky na budoucí pokolení vyskočí. To je horší, než když partner/ka vyhrabe vaše fotky s ex.

Pokračování 7 / 7

Právo na hňupství

Vlastenecké setkání v Příčovech (17. 8. 2024)

Prostějovský magistrát si po podnětu policie předvolal na oddělení přestupků ženu kvůli příspěvkům „s negativním obsahem vůči vládě ČR“. Dotyčná na sítích sdílela takový ten obvyklý balíček ruské propagandy, kritiky LGBTQ, popírání covidu apod. Znovu tedy připomeňme, že k základním lidským právům patří být i popletený hňup s nevymáchanou pusou a nevlasteneckými hrubkami v mateřštině.