Eurovolby 2024: Kateřina Konečná (KSČM) opět uspěla

Eurovolby 2024: Kateřina Konečná (KSČM) opět uspěla Zdroj: Blesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC

Eurovolby 2024: Kateřina Konečná (KSČM) opět uspěla
Eurovolby 2024: Kateřina Konečná (KSČM) opět uspěla
Eurovolby 2024: Kateřina Konečná (KSČM) opět uspěla
Setkání premiéra Fialy (ODS) s nově zvolenými europoslanci: Kateřina Konečná, šéfka KSČM(12.7.2024)
Nově zvolení europoslanci se sešli s premiérem Fialou: Kateřina Konečná (KSČM) (12.7.2024)
8
Fotogalerie

Buchert: Vřele souhlasím s komunistickou europoslankyní Konečnou. Prohlásila o sobě, že je svině

Viliam Buchert

Nevím, zda předsedkyně Ústředního výboru Komunistické strany Čech a Moravy a europoslankyně Ing. Bc. Kateřina Konečná zná hnutí Birds Aren't Real. To tvrdí, že ptáci nejsou skuteční, že byli vyhlazeni a nahrazeni sledovacími drony vyrobenými americkou vládou. Birds Aren't Real je satirická konspirační teorie sloužící k pobavení. Nesmysly, které šíří soudružka Konečná, jsou ale reálné. V jedné věci s ní ovšem lze souhlasit. V rozhovoru pro časopis TO nedávno prohlásila: „Především chci hned na začátku vás a vaše čtenáře upozornit, že jsem svině.“ Od šéfky strany, která navazuje na vraždící monstrum z minulosti, je to nezvyklá upřímnost.

Kateřina Konečná se v interview označila za svini, když komentovala výrok vládního koordinátora strategické komunikace Otakara Foltýna. Vybrala si z něj ale pouze slovo svině, souvislosti u toho pominula. Což je u ní obvyklé. Vytrhnout něco z kontextu, vychrlit rázná slova a nasytit veřejný prostor hloupostmi. To je často její styl. Zopakujme si proto, co Foltýn řekl, když hodnotil složitou bezpečnostní situaci ve světě a válku na Ukrajině: „Ti, kdo obdivují ruského prezidenta Putina, jsou velmi často lidé, kteří jsou nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění anebo mají jenom životní smůlu anebo jsou to prostě jenom svině.“ Kateřina Konečná si z toho vybrala jen tu svini. Já bych k tomu přidal, že je i zapšklá. A zapškloun má dojem, že svět nefunguje, jak má. Jistě, svět funguje jinak, než si myslí lidé jako Konečná. Naštěstí!

V rozhovoru pro TO ale kromě prasnice zazněly i další věci, ve kterých Konečná bohapustě fabuluje. Například naznačuje, že je u nás ohrožena svoboda slova. To říká člověk, který skoro každý den šaškuje v mainstreamových médiích. Kdo jí něco zakazuje? Kdo jí cenzuruje? Komunistka Konečná řekla: „Ale když nás má pan Foltýn dnes za svině, tak čekám, kdy dostanu nějakou příručku, ve které bude uvedeno, co můžu a nemůžu říkat. A co bude dál? Budeme vyhnáni z České republiky? Nebo oplocení, tábory, kam nás zavřou? To je přece šílené a s demokracií to nemá nic společného.“ Tím se vracíme ke slovu svině, protože tyhle věty jsou skutečným svinstvem.

Lidé byli vyháněni z českých zemí za minulého komunistického režimu. Stát si kdysi komunisté představovali tak, že ty tábory a oplocení stavěli a drželi v nich občany jen proto, že vyslovili oponentní názor. Konečné KSČM přitom na bolševická svinstva přímo navazuje. Doba represí je doufejme navždy minulostí, máme naopak bezbřehé období svobody, které u nás panuje. Příkladem toho je právě inženýrka Konečná, která si může říkat, co chce. Nikdo ji v tom nebrání, má prostoru, kolik chce. Že se u toho cítí sama jako svině, to je její naprosto svobodná volba. Obhajovat současné putinovské Rusko je sice velké svinstvo, ale i to je součástí svobodné diskuse.   

Chci u toho Konečné připomenout, že někteří členové její KSČM byli před listopadovou revolucí dobrovolně členy totalitní Komunistické strany Československa. V naší zemi přitom stále platí zákon č. 198/1993 Sb., který se jmenuje Zákon o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu. Kromě jiného se v něm praví: „Komunistická strana Československa, její vedení i členové jsou odpovědni za způsob vlády v naší zemi v letech 1948 - 1989, a to zejména za programové ničení tradičních hodnot evropské civilizace, za vědomé porušování lidských práv a svobod, za morální a hospodářský úpadek provázený justičními zločiny a terorem proti nositelům odlišných názorů, nahrazením fungujícího tržního hospodářství direktivním řízením, destrukcí tradičních principů vlastnického práva, zneužíváním výchovy, vzdělávání, vědy a kultury k politickým a ideologickým účelům, bezohledným ničením přírody…“ Zopakujme, zejména pro Kateřinu Konečnou, že má ve své straně lidi, kteří jsou odpovědni za způsoby zločinné vlády v naší zemi v letech 1948-1989. Jak říká zákon, mohou za to i členové bývalé KSČ.

Česká demokratická společnost je dostatečně silná, takže unese i nesmysly, které říká Konečná. Je ale dobré jí a jejím kolegům připomínat, že v některých věcech se chovají odporně. Jeden příklad. Komunistické nakladatelství Futura a.s. (strana KSČM v něm drží podíl 92 procent) prodává trička a hrníčky s podobiznou bývalého normalizačního prezidenta Gustáva Husáka, který byl jednou z největších kreatur československých dějin 20. století. Husák byl od dubna 1969 do prosince 1987 i šéfem vládní komunistické strany. Právě za jeho vlády bylo mnoho lidí za své názory vězněno a pronásledováno. Jistě, Kateřině Konečné by se tehdy nic nestalo, protože by držela hubu a krok a aktivně by pomáhala šířit dezinformace a lži. To dělá i dnes. Proč to dělá a jak se pojmenovala, na to si odpověděla sama ve zmíněném rozhovoru.