Vláda řešila povodně: Tiskovka Fialova kabinetu za hojné účasti (16.9.2024)

Vláda řešila povodně: Tiskovka Fialova kabinetu za hojné účasti (16.9.2024) Zdroj: Úřad vlády ČR

Jana Bendová: Rakušan v povodňové mikině jako Hamáček v covidové. Nejpřísnější módní policista je Klaus

Jana Bendová

Slovo dělá politika, krizového politika pak i mikina. V covidové krizi se stala symbolem červená mikina ministra vnitra Jana Hamáčka (tehdy ČSSD), v aktuální povodňové krizi ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) oblékal khaki či modrou mikinu. Taková mikina zdůrazňuje politikovu akčnost a neformálnost, byť ne tak důrazně jako povodňové maskáče jejich předchůdce Stanislava Grosse. Ale pozor! Zelená mikina s kapucí, v níž někdejší místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová Pokorná (ANO) řídila schůzi zákonodárců, ovšem vypovídá o něčem zcela jiném. Módě ostatně mezi politiky asi nejvíc rozumí Václav Klaus, který po své návštěvě Stuttgartu popsal „děsivou a totální destrukci stylu oblékání“.

Vzpomínky na éru destrukce svobody a demokracie oživují v obchůdku s totalitní nostalgií komunisté. Do protektorátní historie zase zabrousili Miloš Zeman a Tomio Okamura (SPD), raději si to však měli odpustit. A konečně: slovenští národovci chtějí změnit zákon tak, aby na každé budově patřící Slovenské republice vlastenecky vlály státní vlajky. S příliš ostentativním huránárodovectvím ovšem opatrně. V paměti mám dávnou poznámku svých přátel, bosenské muslimky Asji a jejího manžela, bosenského Srba Alexandra, kterak si jugoslávští komunističtí potentáti svlékli internacionální kabáty a oblékli se do nacionalistických. Destrukce vzešlá z téhle změny politické módy byla pak opravdu děsivá.         

Pokračování 2 / 8

Štědrost Fialovy vlády

Vláda řešila povodně: Petr Fiala na tiskovce (16.9.2024)

Psali jsme, že Fialova vláda z děravé státní kapsy dá desítky miliónů na obnovení MotoGP v Brně, čímž mnohé daňové poplatníky naštve, ale možná potěší třídního nepřítele, motorkáře Foldynu. Ozval se čtenář, že vášnivějším motorkářem je prezident, což je pravda, potěšen tedy bude i třídní přítel Pavel. Taková politicko-motorkářská ekumena se za ty milióny vyplatí, ne?!

Pokračování 3 / 8

Děd Vševěd a Okamura

Šéf SPD Tomio Okamura u eurovoleb

Miloš Zeman, který všechno ví a zná, znovu zaútočil na Ferdinanda Peroutku, v koncentráku prý příliš netrpěl. Podle Tomia Okamury je zase Fialova vláda horší, než byla vláda protektorátní. Asi spolu oba páni historici-amatéři posnídali chytrou kaši.

Pokračování 4 / 8

Destrukce oblékání

Václav Klaus a jeho výstup na Blaník, kde o půlnoci z 30. dubna 2004 na 1. května 2004 přivítal vstup ČR do EU

Další ex, Václav Klaus, si v glose o návštěvě Stuttgartu všímá, v čem lidé chodí po ulicích, „hodí se to tak na plovárnu nebo do lázní“, což je pro něj „děsivá a totální destrukce stylu oblékání“. Aspoň byl ušetřen mániček s baťůžky, to by bylo opravdu už příšerné!

Pokračování 5 / 8

Soudruzi kapitalisti

Kateřina Konečná (KSČM)

Komunisté schovaní pod masku STAČILO! provozují e-shop, v němž nabízejí hrnky se srpem a kladivem, Leninem i triko s Husákem. To se to kapitalisticky podniká, když už máme od nich pokoj, že?! Tak jen aby jim ten obchůdek s totalitní nostalgií jednou nějací soudruzi neznárodnili.

Pokračování 6 / 8

Ruští neplatiči

Bezpečnostní rada Ruské federace probírala trable v Kurské oblasti (12. 8. 2024).

Česko žaluje Rusko kvůli dlužnému nájemnému za využívání budov, které nesloužily k diplomatickým účelům. Moskva mazaně autoritu českých soudů ale neuznává. Jakáž pomoc, když neuznává, tak neuznává, se squattery se dá věc vyřídit i jinak.

Pokračování 7 / 8

Vlajky nad Tatrou

Robert Fico.

Ficův vládní partner SNS chce, aby na každé budově patřící SR visela státní vlajka. Média upozorňují, že budov jsou tisíce, mnohé v dezolátním stavu. Hrdost ale i ruiny překoná, bratia! Kdy se inspirují naši huránárodovci, je jen otázkou času. Deset, devět...

Pokračování 8 / 8

Povodňová pochvala politiků

Zaplavená Olomouc (17. 9. 2024)

Většinou si o politicích myslíme zhruba totéž, co jeden z Murphyho zákonů: Politik je osoba, která tvrdí že pracuje pro lid, a přitom dělá pravý opak. I pochvala politiků novinářem bývá vzácný úkaz, asi jako pochvala Troškových komedií od filmového kritika. Teď ten úkaz nastal v Reflexáři. Politiky vládní i samosprávné za zvládání povodní zatím chválíme. To „zatím“ je rezerva, záleží, jak se jim podaří uspořádat neodložené volby, když lidé na mnoha místech země mají úplně jiné starosti.

P.S. Pro povodňové konspirátory: opravdu ta pochvala není stejná jako Putinova chvála Harrisové.