Šéfka KSČM Kateřina Konečná ve volebním štábu Stačilo!

Šéfka KSČM Kateřina Konečná ve volebním štábu Stačilo! Zdroj: Blesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC

Jana Bendová: Konečná asi nezná pohádku o ruských jezinkách. Stanjura má plán, daně zaplatím radostněji

Jana Bendová

Vzrušující veřejná disciplína „politici a jejich platy“ pokračuje. Momentální stav: vláda, přesněji ministr Jurečka navrhne jejich zvýšení o necelých sedm procent, Andrej Babiš jejich zmrazení na pět let, ví, že sklidí potlesk, zatímco vláda ho nesklidí. Od Babiše je to fikané, někdo by mohl říct i pokrytecké vzhledem k tomu, že miliardářovi na poslaneckém platu nezáleží, na složenky má i bez něj. Ostatně od daňových poplatníků si skrze dotace pro své podnikání už přišel na hromady miliónů a miliónů. Každopádně je zřejmé, že ať už budou platy politiků takové či makové, část voličů je vždy bude považovat za přehnané, přičemž pro státní kasu budou ty částky fakticky nepodstatné (jde ale o tu symboliku, že). Ministru financí Zbyňku Stanjurovi podle Národní rozpočtové rady chybějí v plánovaném rozpočtu na příští rok v příjmech dokonce miliardy, což není dobré. Stanjura má prý ale plán. Jistě, pane ministře.    

Plány spřádá i Kateřina Konečná, která se hodlá s komunisty vrátit příští rok do sněmovny a zastupovat zde zájmy, jak říká, devadesáti procent občanů. V klubu zbývajících deseti procent, které po její péči netouží, bude nejspíš nával. Prokremelská politická ekvilibristika paní Konečné je známá, sice připustila, že Rusko je agresor, ale… Zřejmě nezná pohádku o prolhaném vábení Jezinek, které chtějí v rámci „speciální operace“ vpadnout do chaloupky Smolíčka a Jelena.  Plán má rovněž pražský náměstek Zdeněk Hřib. Rád by se stal předsedou českého pirátstva. Zda by se pod jeho vedením piráti opět mohli usmířit s ODS a příští rok s ní jít případně znovu do vlády, odpovídá oklikou, ale zásadově, cyklisticky.    

Pokračování 2 / 7

Cimrman v říši StB

falešná spolupracovnická karta StB se jménem Petra Fialy

Dezinfotýmy pilně makají na volbách, na sítích opět koluje falešná spolupracovnická karta StB se jménem Petra Fialy. Manipulátoři ji vyrobili z estébácké karty Andreje Babiše. Tohle by ani Jára Cimrman nevymyslel, a že on vymyslel skoro všechno!

Pokračování 3 / 7

Bicykl piráta Hřiba

Zdeněk Hřib chce být šéfem Pirátů po Ivanu Bartošovi

Zdeněk Hřib, kandidující na šéfa Pirá­tů, na otázku, zda si dovede představit příští vládu i s ODS, odpověděl oklikou, že do politiky nešel kvůli tomu, aby chodil s koaličními partnery večer na pivo, a že se musí v politice každý den bavit i s lidmi, o které by si normálně neopřel ani kolo. Kvitujeme zásadový pirátský cyklopostoj – když neopřít, pak jedině kolo.

Pokračování 4 / 7

Stanjurův plán

Členové kabinetu Petra Fialy (ODS) na tiskové konferenci po jednání vlády (25.9.2024)

V návrhu rozpočtu na příští rok jsou podle Národní rozpočtové rady díry za zhruba 40 miliard. Ministr financí Stanjura uvedl, že má plán, jak je zalepit. Jistě, pane ministře, to se nám hned budou platit daně radostněji.

Pokračování 5 / 7

Důvěřuj agresorovi

Kateřina Konečná (KSČM)

Rusko je agresor, zabrat část ukrajinského území není správné, ale musíme mu důvěřovat, říká nelogicky šéfkomunistka Kateřina Konečná. A teď tu o Smolíčkovi a Jezinkách, jen dva ­prstíčky strčíme, hned zase půjdeme…

Pokračování 6 / 7

Kolik berou politici

Jednání sněmovny 2. 10. 2024.

Ještě k platům politiků. Obecně platí jeden takřka přírodní zákon: zatímco my nepolitici bereme vždycky o deset tisíc méně, než bychom brát měli, poslanci a ministři berou vždycky více, než by brát měli. S tím žádný sebechytřejší koefi­cient pro nastavení platů politiků nehnul a nehne.

Pokračování 7 / 7

Jsem pro víčka!

Plastová víčka mají zachránit Agrofert - ilustrační snímek

Než začneme vášnivě debatovat, zda je vládní návrh zálohovat petky a plechovky dobrý, či ne, chce Reflexář učinit jedno probruselské, pokrokářské, proekologické doznání, tradicionalisté, předseda Babiš i herec Zounar nechť prominou: ta uchycená plastová víčka na petkách jsou bezva! Neupadnou, nezakutálejí se, neupatlají.