Wolverine a Deadpool ve společném filmu samozřejmě obléknou i své charakteristické superhrdinské kostýmy

Wolverine a Deadpool ve společném filmu samozřejmě obléknou i své charakteristické superhrdinské kostýmy Zdroj: Falcon

Padoušku Cassandru Novu ztvárnila Emma Corrinová
Scenárista a režisér Shawn Levy
Herec Hugh Jackman se k roli Wolverina vrací po sedmi letech od filmu Logan, v němž komiksový hrdina zemřel
3
Fotogalerie

Nikdo nečeká, že bude u Deadpoola naměkko! Nový film svádí dohromady dva oblíbené komiksové hrdiny

„Jsem mesiáš, marvelovský Ježíš!“ konstatuje Wade Wilson, alias komiksový hrdina Deadpool, v novém filmu Deadpool a Wolverine, v němž se – jak název naznačuje – setkává se svým neméně ikonickým kolegou. Snímek je součástí franšízy Marvel Cinematic Universe, agregátu stovek postav a jejich příběhů, ze kterých si Deadpool neváhá dělat oráchlou a nekorektní legraci stejně jako z dnešní popkultury jako takové. „V jádru jde nicméně o příběh o velkém přátelství,“ ujišťuje režisér a jeden ze scenáristů, Shawn Levy.

H ugh Jackman už komiksového Wolverina nikdy hrát neměl. „Jeho“ Wolverine zemřel na konci filmu Logan (2017), který se stal hitem u diváků i kritiky. Herec Wolverina ztvárnil už v řadě předchozích snímků ze série X-Men. „Když jsem tvrdil, že Logan je poslední, myslel jsem to vážně,“ říká Jackman v polovině července na prezentaci nového filmu Deadpool a Wolverine v Londýně. „Ale asi tři dny poté jsem viděl Deadpoola jedničku,“ připomíná akční komedii, ve které titulní postavu ztvárnil Ryan Reynolds, jenž trochu odlišného Deadpoola hrál v titulu X-Men Origins: Wolverine (2009). „To bylo v roce 2016. A tak po čtvrthodině jsem si řekl: asi jsem měl nejdřív vidět tohle. Potom jsem ty dva, Deadpoola a Wolverina, měl několik let před očima a myslel při tom na filmy jako 48 hodin, Podivný pár, Letadla, vlaky, automobily a další komedie o nesourodých dvojicích postav. Viděl jsem, jak by to šlo spojit. A přesně 14. srpna 2022, zrovna jsem řídil auto, mi to došlo: že do toho chci jít znova, že chci zase hrát Wolverina a že chci, aby v tom byl s Deadpoolem, kterého by hrál Ryan. Tušil jsem, že Ryan zrovna připravuje dalšího Deadpoola se Shawnem Levym. Zastavil jsem u krajnice, zavolal mu a řekl: tohle chci udělat. Prosím, pojď do toho se mnou.“

Reynolds o něčem podobném uvažoval už dávno. „Vůbec první nápad, který jsem Marvelu nabídl, byl film s Deadpoolem a Wolverinem,“ řekl. „Mělo jít o takový rašómonovský příběh, ve kterém je děj nejprve vyprávěný očima Dead­poola, pak z pohledu Wolverina a nakonec objektivně. Nepamatuju si přesně, co na to producent a prezident Marvelu Kevin Feige tehdy řekl, ale bylo to něco jako ,ne‘. Možná ,určitě ne‘,“ vtipkuje herec v Londýně. S nápadem na třetí film o Deadpoolovi Reynolds oslovil Shawna Levyho při natáčení snímku Projekt Adam (2022), jejich druhého společného po titulu Free Guy: Hra na hrdinu (2021). S Jackmanem Levy už dříve natočil akční sci-fi Ocelová pěst (2011), všechny tři tvůrce spojuje dlouholeté přátelství.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!