Pop up výstava To Be or Not to Be: That Is the Question uspořádaná v rámci festivalu Prague Art Week

Pop up výstava To Be or Not to Be: That Is the Question uspořádaná v rámci festivalu Prague Art Week Zdroj: Anna Pleslová

Janecký a Plesl v Savarinu. Jedinečná příležitost nahlédnout do nově zrekonstruovaného paláce v ulici Na příkopech.

Marek Gregor

Pop up výstava To Be or Not to Be: That Is the Question uspořádaná v rámci festivalu Prague Art Week představuje práce dvojici z nejvýraznějších českých sklářských výtvarníků, a v historické budově Paláce Savarin bude k vidění ještě do zítřka, do neděle 8. září.

Objekty Hamlet nebo Papírový král Martina Janeckého, Trees Grow from the Sky a Bouquet Rony Plesla a neonové instalace Michala Škapy v přízemí rozlehlého areálu Paláce Savarinu lákají k ještě předkolaudační prohlídce historické areálu, na jehož současné podobě – barokní přestavbě se prý podílel Kilián Ignác Dientzenhofer, a po jeho smrti v roce 1751 adaptaci dokončil jeho zeť Anselmo Lurago. V prvním patře Savarinu, pak ještě pořádající KodlContemporary s fondem Pro arte pod názvem Young Selection představují práce několika mladších umělců, například Eriky Velické, Adama Vačkáře, Ester Paráskové, Anny Ruth či Dominika Běhala).

Soubor pop upových akcí je součástí rozsáhlejšího projektu Prague Art Week, během kterého otevírají své dveře desítky paměťových institucí nebo soukromých galerií. Za zmínku rozhodně stojí tento týden otevřené výstavy Josefa Bolfa v DOX, Jiřího Davida s Danielou Mikuláškovou v Etcetera Art, Maatyho ve vestibulu metra A na stanici Muzeum, Antony Gormleyho a Pavly Melkové v Galerii Rudolfinum, Marie Tučkové v Hunt Kastner, Sakumy Sota v Bold Gallery nebo představení sběratelské vášně Leona Tsoukernika v Galerii Magnus Art.

Společná výstava Martina Janeckého a Rony Plesla To Be or Not to Be: That Is the Question bude příští týden přesunuta do Clam-Gallasova paláce, kde bude k vidění mezi 13. a 29. zářím.