Kamu představuje Vietnam, nejzajímavější je ale v Česku
Po druhé řadě Deníku Dity P. uvádí Česká televize další kuchařskou show, tentokrát méně vycizelovanou, vždy vycíděnou kuchyni Dity Pecháčkové tu nahradily rušné vietnamské ulice, trhy a třeba i pražská Sapa. Nová šestidílná série Kamu ve Vietnamu odstartuje ve středu ve 21.50 na ČT2 a pohledem kuchařky a food bloggerky Kamily Rundusové alias Kamu představí vietnamskou gastronomii. A po dvou dílech je jasné, že nezůstane jen u polévky pho, jíž si už k obědu nedávají pouze hipsteři, ale i jejich matky.
Struktura prvních dvou dílů je stejná – Kamu cestuje po středním Vietnamu, setkává se s lidmi, poznává místní zvyky a ochutnává lokální speciality, aby se pak vždy na konci „vrátila“ do Česka, kde vybrané pokrmy připraví s členy místní vietnamské komunity. V ten moment se celá show stane nejzajímavější, protože se skrze jídlo pokusí aspoň trochu představit „české Vietnamce“, tedy konkrétní lidi s konkrétními životními příběhy.