Video placeholder

Šimon Holý: Film o koronaviru ve Wu-chanu mi v kině ukázal, co doma nezažijete

V každé epizodě podcastu Poprask zkouší novinářka Hana Trojánková Biriczová a filmový režisér Šimon Holý předvídat nějaký trend. V šestém dílu se oba shodli i s šéfredaktorem Martinem Bartkovským, že velmi „in“ je chodit do kina. Martina nadchla Hančina nedávná návštěva kina, kde zhlédla film z roku 2012 s Emmou Watson Charlieho malá tajemství.

„Je to můj nejoblíbenější film i kniha, kterou jsem bohužel ztratil v Děčíně, ale dostal jsem ji od kolegy v Reflexu k narozeninám,“ říká Bartkovský. Proč velmi emotivní drama z prostředí americké stření školy doporučuje on i Hana Trojánková Biriczová, zjistíte v podcastu.

Šimon Holý si nedávno také připomněl sílu velkého sálu s mnoha diváky. „Viděl jsem letos v Cannes snímek An Unfinished Film režiséra Lou Ye o lockdownu během pandemie v čínském Wu-chanu a seděl jsem tam s někým, kdo to zažil. Takové emoce bych doma necítil,“ říká Holý.

Oproti očekáváním nepřilákal dostatek diváků do kin film George Millera Furiosa, tedy prequel super úspěšného snímku Mad Max: Furry Road. „Přitom se jedná o velmi autentické zobrazení naší blízké budoucnosti a to je možná ten důvod, proč na to lidi raději nechodí,“ říká Hanka. Pusťte si šestou epizodu podcastu Poprask pro detaily a další doporučení.

Video placeholder
Poprask 6: Vítězem Survivoru je Mikýř. O čem se ve vysílání raději nemluvilo? • Reflex.cz