Video placeholder

Tadeáš Kuběnka to vrací Sugar Denny. Proč nás influencerské války mají zajímat?

Hana Trojánková Biriczová , Šimon Holý

Jedenadvacetiletý influencer Tadeáš Kuběnka se po několikaměsíční pauze vrátil k vysílání podcastů. Jak proběhl jeho pracovní i osobní rozchod s další tvůrkyní online obsahu Denisou Kouřílkovou, která vystupuje pod pseudonymem Sugar Denny? A proč nás války dvacetiletých na internetu mají zajímat, i když nám je i o několik dekád víc, si poslechněte v nové epizodě podcastu o popkultuře Poprask.

Kuběnka a Sugar Denny patřili i se svým podcastem KONTROVERZNÍ, který spustili loni, k výrazným osobnostem internetové scény u nás. Jedenadvacetiletá Sugar Denny před lety dominovala svými videi na Youtube obsahem pro děti a náctileté, její videa dosahovala i několika stovek tisíc zhlédnutí. Tadeáš Kuběnka byl silný zejména na instagramu a TikToku a v roce 2022 vyhrál influencerskou reality show Like House 2.

Kouřílková pro Youtube točí klasický obsah osobního vlogu – například „hauly“, tedy videa, ve kterých zkouší a komentuje různé módní nebo kosmetické produkty, travel vlogy nebo osobní vlogy, jakési deníčkové záznamy z různých životních událostí, jako je stěhování nebo narozeniny. V podcastu KONTROVERZNÍ s Tadeášem Kuběnkou komentovali influencerskou scénu.

V dubnu se Kuběnka psychicky složil za velkého „zájmu“ klasických médií i online komentátorů. Mladé přátelství tlak neustálo a Tadeáš s Sugar Denny v květnu oznámili konec společného podcastu. Oba se ale nechtějí vzdát příjmů z reklamy a z podcastových platforem.

Tadeáš se na konci června vrátil s Hlášení Kuběnka a Sugar Denny vedle sebe posadila kamarádku Simonu Tvardek, se kterou pokračovali nejprve v podcastu KONTROVERZNÍ, který nakonec přejmenovaly na CATNIP podcast. Proč bychom o těchto tvůrcích měli číst a psát více? Proč by se jim měly věnovat filozofky jako Tereza Matějčková nebo Anna Hogenová? Pusťte si novou epizodu podcastu Poprask s Hankou Trojánkovou Biriczovou a Šimonem Holým.