Video placeholder

Pořad, který nás změnil: Měl v první řadě Česko hledá Superstar vyhrát Sámer Issa?

Podcast Poprask se v prázdninové sérii retro témat věnuje dvacetiletému výročí první série SuperStar. Jak naše životy změnili Aneta Langerová, Šárka Vaňková nebo Sámer Issa? Komu tehdy utekla výhra a co nás jako národ naučilo, když unikly výsledky hlasování? Pusťte si novou epizodu popkulturního podcastu.

Ve finálovém večeru, kdy proti sobě stály Aneta Langerová a Šárka Vaňková poslali lidé napříč Českem skoro 4 miliony esemesek. „Bylo mi deset let. Hlasoval jsem pro Anetu, ale ve skrytu duše jsem byl tým Šárka. Jenže jsem tehdy ještě nebyl vyoutovaný, tak jsem to nikomu nepřiznal,“ vzpomíná Šimon Holý. „Já si nepamatuju, které jsem na konci hlas poslala, protože pro mě ta soutěž skončila, když vypadl Sámer Issa,“ doplňuje Hanka Trojánková Biriczová.

Sámer Issa, dnes osmatřicetiletý rodák z Děčína, se během soutěže Česko hledá SuperStar umístil třetí. V jeden moment ale Blesk uveřejnil uniklé výsledky esemeskového hlasování, ve kterých vedl. „A to mu podle všeho uškodilo, lidi si mysleli, že to má v kapse a hlasovali pro někoho jiného,“ říká Šimon. „Možná se tahle úvaha našla skrze SuperStar cestu i do klasických voleb, protože se to v těch posledních dvaceti letech stalo i tam,“ dodává v nadsázce Hanka.

„Nejvíc bych si přála comeback Martiny Balogové. Byla obrovsky talentovaná, pilná, trénovala, měla zkušenosti, bohužel sama tipovala, že nevyhraje ani ona ani Sámer, a to i kvůli romskému a arabskému původu,“ připomíná Hanka. Jak se Hanka dostala o pár let později k těhotné Martině Balogové domů v Ústí nad Labem? A co se dělo s ostatními finalisty? A jaký pořad by se s nimi měl natočit dnes? Pusťte si speciální Poprask o Česko hledá SuperStar.