Video placeholder

Vybrat si mezi velikostí 36 a depresí? Herečky tohle opravdu řeší, říkají Alena Doláková a Eliška Soukupová

Hana Trojánková Biriczová

 Herečky v Česku si dávají velký pozor na svou image a to, co vidíme na Instagramu, není jejich skutečný život, ale další role, říkají hvězdy nového filmu Hello, Welcome Alena Doláková a Eliška Soukupová ve speciální epizodě podcastu Poprask. Zároveň upozorňují na nezdravý životní styl a kult extrémní štíhlosti, který se s povoláním pojí. Letní komedie Hello, Welcome režiséra Šimona Holého baví příběhem tří kamarádek-hereček, které jedou na filmový festival na premiéru jedné z nich. Letní komedie plná sarkasmu a irone je v kinech od 8. srpna.

„Přijde mi skvělé, že ani jedna z nás, co tam hrajeme, nemáme velikost 36. Což je mezi herečka obrovské téma,“ popisuje čtyřiatřicetiletá Alena Doláková. „Teď mi jedna herečka řekla, že byla na dovolené a že byl nezvyk jíst tři jídla denně. Některé z nás běžně večeří jen dvojku bílého vína.“ Sama bohužel v minulosti řešila poruchu příjmu potravy. Kde vzala inspiraci na roli Adély, která „žije“ na Instagramu a ukazuje se tam pouze jako šťastný diblík? Pusťte si speciální díl podcastu Poprask.

I třicetiletá Eliška Soukupová, která se po premiéře objevila v mnoha bulvárních médiích, přemýšlí nad tím, jak vypadá na sociálních sítích, ale i mezi kolegyněmi. „Mezi tanečnicemi jsem ta „silnější“. Je to i tím, že jsem začala brát léky a přibrala jsem. Bála jsem se toho a řešila jsem to i s mojí doktorkou – že svoje stavy možná zkusím zvládnout bez prášků, protože mi tohle hrozí. Odpověděla, že vzhledem k mému povolání to tak můžu udělat. Řekla jsem si nakonec, že mi váha přece nebude diktovat, jak se budu cítit, a koupila si prostě větší oblečení,“ říká v emotivní epizodě Poprasku.

Ve snímku Hello, Welcome hraje také sedmatřicetiletá Sára Venclovská, která má ve filmu silný monolog o tom, jak si zachovat sebehodnotu, i když se v práci tolik nedaří. Proč toto téma tak rezonuje s publikem a proč o sobě ostatním tak rádi lžeme? Co trojici hereček řekla jejich kolegyně Tereza Hofová po premiéře? Pusťte si speciální Poprask, tentokrát jen s Hanou Trojánkovou Biriczovou.