Video placeholder

„Královna křiku“ Jamie Lee Curtis: Sedm let jsem prodávala jogurty, po kterých běžíte na záchod

Hana Trojánková Biriczová , Šimon Holý

Pětašedesátiletá herečka Jamie Lee Curtis získala o víkendu cenu Emmy za ztvárnění alkoholické matky Donny Berzatto v seriálu Medvěd. Curtis, která již vlastní ocenění BAFTA, Zlatý glóbus a Oscara, se proslavila svým debutem v hororu Johna Carpentera Halloween. Od tebe doby se jí říká „královna křiku“. Více o seriálu Medvěd si můžete poslechnout v poslední epizodě podcastu Poprask.

„Jsem nejšťastnější žena na světě,“ cituje herečku časopis Variety. „Hraji od svých devatenácti let. Teď je mi pětašedesát. Sedm let jsem prodávala jogurty, které vás donutí jít na záchod, a nikdy by mě nenapadlo, že budu mít šanci pracovat na tak vysoké úrovni, s takovou hloubkou, složitostí a inteligencí," řekla Curtis, která narážela na reklamní kampaně na jogurty Activia značky Danone. Byla jejich tváří ve Spojených státech v letech 2007 až 2013. „Poslední roky byly vrcholem mého tvůrčího života, že mohu tyto příležitosti využívat, a za to jsem neskonale pokorná a vděčná," dodala.

Jamie Lee Curtis je americká herečka a spisovatelka, která je dcerou dvou ikonických hollywoodských hvězd – herce Tonyho Curtise a herečky Janet Leigh, známé z kultovního hororu Psycho. Právě hororem se proslavila i Jamie Lee Curtis. Halloween se stal jedním z nejúspěšnějších nezávislých filmů všech dob a Curtis se objevila v několika jeho pokračováních, včetně nejnovějších verzí z let 2018, 2021 a 2022.

Kromě herectví a psaní se Curtis aktivně angažuje v charitativní činnosti – pokud se například účastní nějakých reality show, je to vždy za účelem propagace nějaké charity. Takto někdy vystupuje například v oblíbených The Real Housewives of Beverly Hills. Věnuje se také osvětě o závislostech – sama totiž byla závislá na lécích. Role Donny Merzatto v seriálovém hitu Medvěd, není sice hlavní, ale je velice výrazná a fanoušky i kritiky vyzdvihovaná. Matka hlavní postavy šéfkuchaře Carmyho, jeho sestry Sugar a zesnulého bratra Mikeyho, je člověk, se kterým byste se nechtěli potkat na ulici, natož například slavit Vánoce. Poslechněte si, proč byste se měli dívat na seriál Medvěd v nové epizodě podcastu Poprask.

Video placeholder
Poprask 17 • Reflex.cz