Video placeholder

Kim Kardashian chce reformu vězeňství. Označí Donald Trump po Kamale Harris i ji za komunistku?

Hana Trojánková Biriczová , Šimon Holý

Máločím se v americké politice plýtvá tak jako slovy komunistka nebo marxistka. Své o tom ví prezidentská kandidátka Kamala Harris, kterou tak nazývá její sok Donald Trump. Dělal to ostatně i ve včerejší prezidentské debatě. Označí za komunistku i Kim Kardashian, kterou jako prezident přivítal před čtyřmi lety v Oválné pracovně kvůli předčasnému propuštění jedné trestankyně? Více o tom, jak se Kim Kardashian pomalu stává tváří významných politických změn, si poslechněte v nové epizodě podcastu Poprask.

Třiačtyřicetiletá Kardashian nyní lobbuje za modernizaci amerického vězeňského systému po norském vzoru. V páté sezóně reality show Kardashianovy navštíví mužskou a ženskou věznici v kalifornském městě Chowchilla, které implementují zkušenosti ze severní Evropy. Jde ve stopách Kamaly Harris – ta do Chowchilly zavítala jako senátorka v roce 2018. Podle serveru Mother Jones to bylo poprvé, co se v největší ženské věznici ve Spojených státech byl podívat člověk v politické funkci.

Jenže právě Kamalu Harris část americké levice kritizuje za mnohá rozhodnutí v předchozí roli generální prokurátorky Kalifornie, kdy bojovala proti tomu, aby se přeplněné americké věznice alespoň trochu vyprázdnily. Kardashian se s Kamalou Harris už jako viceprezidentkou Spojených států dokonce setkala letos v dubnu u kulatého stolu o vězeňské reformě.

V reality show Kardashianovy o svých cílech v nápravě nefunkčního amerického vězeňství také hovoří – chce mimo jiné ukázat, že si lidé zaslouží druhé šance. Označí Donald Trump i tuto ženu, která podnikáním vydělala 1,7 miliardy dolarů, za komunistku? Uvidíme, zda se americké prezidentské volby dostanou do šesté série reality show The Kardashians, kterou Hulu a Disney+ potvrdilo.

Podle Variety měla pátá řada nejvyšší streamingová čísla pro unscripted pořad v roce 2024 na Hulu v USA a Disney+ a Star v mezinárodních oblastech. Kim se v prosinci 2023 připojila k obsazení připravovaného právnického dramatu Ryana Murphyho, který zatím nemá název. Jak připomíná web Screen Rant, obsazení přišlo po její spolupráci s Murphym v 12. řadě American Horror Story. První polovina páté série Kardashians se věnovala hodně jejímu postupnému přerodu v herečku, na což ale jedna z nejvlivnějších žen showbyznysu, kosmetického i módního byznysu nemá příliš času. Ten si vedle práce a studia práv dělí ještě mezi své čtyři děti. Poslechněte si víc v novém dílu podcastu Poprask.