Video placeholder

Těšíte se na reality show Zrádci? Naladit vás může The Circle 6, soutěžila v ní i AI a byla příliš dobrá

Hana Trojánková Biriczová , Šimon Holý

Televize Prima natočila českou verzi světoznámé televizní reality show Zrádci. Intriky, strategie a lži několika zrádců, kteří na hradě Křivoklát „vraždí“ nevinné věrné hájící sebe a svou pravdu, budeme moct sledovat od 22. září. Pokud se už nemůžete dočkat, pusťte si předtím na Netflixu šestou sezónu The Circle, která je stejně napínavá. Recenzi uslyšíte v podcastu Poprask.

The Circle je bytová reality show, ve které mají lidé sociální účty, jsou od sebe oddělení a nevědí, zda to, co o sobě píšou, je pravda nebo ne. Podobně jako v opravdovém životě. Soutěžící v oblíbené soutěži Netflixu se ale skrze komunikaci snaží vyhrát sto tisíc dolarů.

„Tato řada byla speciální tím, že soutěžila i umělá inteligence, a opravdu zvládla dokonale zmást všechny soutěžící. Oni si mysleli, že to je reálný člověk,“ popisuje v podcastu Poprask Šimon Holý.  „V jednu chvíli jim bylo řečeno, že mezi nimi je umělá inteligence, a bylo zajímavé pozorovat, koho za ni označovali a proč. A myslím, že je docela fajn, že po tolika řadách se show snaží najít jiný úhel pohledu na věc.“

Reality show The Circle zažila obrovský úspěch při své první sérii, která vyšla během pandemie v roce 2020. Šestou sezónu americký magazín The Time označil za nejlepší. Srovnává ji také právě se Zrádci, v originále The Traitors, kteří jsou založeni na oblíbené táborové hře Městečko Palermo. V obou pořadech je zásadní taktika a umění přetvářky nebo schopnost přesvědčit ostatní o své pravdě. Vyhrála, nebo nevyhrála v The Circle AI? Měli proti ní obyčejní lidé vůbec šanci? A co si z tohoto sociálního experimentu můžeme odnést? Pusťte si novou epizodu podcastu Poprask.

Video placeholder
Poprask 18:Kim Kardashian chce reformu vězeňství. Označí Donald Trump po Kamale Harris i ji za komunistku? • Reflex.cz