Video placeholder

Petr Cífka: Kocour v botách 2 je skvělý film i pro dospělé. Animáky možná zachrání kina

Hana Trojánková Biriczová , Šimon Holý

Zachrání animované filmy kina? A řídit se doporučeným věkem u filmů pro děti nebo neřídit? I tato témata se řešila v další epizodě podcastu Poprask s hostem Petrem Cífkou. „První film, na který jsem tehdy čtyřletou dcerku vzal, byli Úžasňákovi 2 a na to byla ještě malá. Bylo to temné a mělo to 140 minut,“ říká oblíbený filmový publicista. „Ale věkem bych se příliš neřídil, spíš tou nabídkou vysokoprofilových, hollywoodských blockbusterů.“

Například V hlavě 2 se stalo v červenci nejvýdělečnějším animovaným filmem všech dob. Za jeden měsíc vydělalo přes 1,4 miliardy amerických dolarů. Snímek Disney a Pixaru podle serveru Kinomaniak.cz vidělo skoro 830 000 lidí v Česku, tedy 7,86 procent populace.

„Celkově animáky od Pixaru, i když jsou slabší, tak jsou v tom moři seriálů a tvorby propracovanější a zajímavější a myslím, že to mají skvěle vymyšlené. Navzdory vysokým cenám vstupenek, tam rodiny s dětmi vždycky naběhnou. Hodně tomu pomáhá i špatné počasí. Je to otázka, zda tohle nakonec nebude pro ta kina záchrana,“ říká jedenačtyřicetiletý Cífka, známý také jako spoluzakladatel webu Moviezone.cz. Poslechněte si, proč byste se jako dospělý člověk bez dítěte měl podívat na Kocour v botách 2.

Video placeholder
Poprask 19: Petr Cífka • Reflex.cz