Video placeholder

Martin Bartkovský: Zrádci jsou nevídaní. Bude Vojta Kotek jako rozmařilý hejsek ze zámku nový Mikýř?

Hana Trojánková Biriczová , Šimon Holý

Televize Prima představila v Česku úplně nový formát, který jako by záhy zkopírovala česká politická scéna. Zrádci jsou reality show se čtyřiadvaceti soutěžícími, kteří se skrze lži, intriky, ale také pravdu a důvěryhodnost snaží navzájem se eliminovat a vyhrát vysokou finanční částku. Jak se pořad líbí šéfredaktorovi Reflexu Martinu Bartkovskému a moderátorům podcastu Poprask? Jaký moderátor je Vojta Kotek? A proč by v pořadu mělo být více prodavaček? Pusťte si novou epizodu podcastu Poprask.

Vyhrají intriky, strategie a lži, nebo pravda? Zrádci jsou nová televizní soutěž, ve které si dvacet čtyři známých i neznámých lidí hraje na „městečko Palermo“ na hradě Křivoklát a Vojta Kotek s hůlkou to moderuje. Zní to bizarně, ale podle diváků tento koncept funguje.  „Mám pocit, že televize Prima se po Elišce a Damiánovi zalekla svojí televizní tvorby a řekla si, máme tu tento formát, tak to zahrneme penězi. A ty jsou teď ve Zrádcích vidět,“ říká Martin Bartkovský v podcastu Poprask. Zároveň neskrývá svoji radost z obsazení pořadu.

„Jsem nadšený z Vojty Kotka. Na premiéře s námi sehrál takovou minihru, při které jsme zabili Mikýře. Je výborné, že mu dali roli rozmařilého hejska na zámku a nemusí se štelovat do moderátora. Dává do toho 80 procent Harryho Pottera a 20 procent Vojty Kotka ze Snowboarďáků,“ říká Martin.

Čestný a častý host podcastu Poprask zároveň oceňuje doprovodnou platformu, která vznikla na novém YouTube kanálu Vojtěcha Kotka. „Mám s tím zkušenosti z televize a bývá to ta nejtěžší práce, nikdo to nechce dělat. O to víc mě potěšilo, že to Vojta Kotek dělá.“

Moderátor podcastu, filmový režisér Šimon Holý také neskrývá nadšení. „Viděl jsem snad všechny franšízy a jsem nadstandardně potěšený. Dodržují se licenční pravidla, bavilo mě to,“ podotýká Šimon. Proč mu ale v castingu chybí víc prodavaček, zjistíte v novém dílu.

Hanka Trojánková Biriczová se stala okamžitou fanynkou sledující vše, co se v univerzu Zrádců objeví. „Tušila jsem, že to bude dobré, když se objevila informace, že tady Zrádce točí Markus Krug. Naplňuje mě to nadějí, že se to dostáváme do mediální fáze, kdy tu televizní zábavu dělají lidi, kteří vědí, jak ty věci vypadají v zahraničí, ale zároveň znají specifika českého diváctva. Taky jsou to lidi, kteří jsou nezávislí na televizích a jsou úspěšní mimo televizní stanice,“ říká Hanka.

Jaké jsou minusy českých Zrádců? Jak se povedl casting a proč to těm soutěžícím, u kterých bychom to čekali nejvíc, vlastně moc nejde? Pusťte si nový díl podcastu Poprask.