Video placeholder

Účastnili se jich všichni. Večírky měl P. Diddy legendární, nyní mu hrozí doživotí

Hana Trojánková Biriczová , Šimon Holý

Čtyřiapadesátiletý podnikatel a hudebníka Sean Combs je ve vazbě kvůli více než stovce obvinění mimo jiné za znásilnění, obchodování s lidmi nebo vyhrožování. Obětmi byli údajně ženy, muži i děti. Proces se uskuteční 5. května 2025. Co se svět dozví o pozadí showbyznysu? Proč je zajímavější, kdo se s P. Diddym nepotkal než ten, kdo se s ním potkal? Proč a kdo řeší hudebníkovu sexualitu? Pusťte si rozbor Diddyho kauzy v nové epizodě podcastu Poprask.

„U seznamů celebrit, které se účastnili jeho sex parties, je zajímavé spíš, kdo na nich není nebo kdo se tam dokázal chovat slušně,“ říká moderátorka Hana Trojánková Biriczová. Sean Combs je trojnásobný držitel Grammy a jeho narozeninové večírky nebo tzv. white parties byly velmi populární u úspěšných lidí v zábavním průmyslu. „Chodili na ně všichni,“ upozorňuje Hana Trojánková Biriczová. Proč se teď v souvislosti s Diddym bavíme o Beyoncé nebo Drakeovi? Pusťte si nový Poprask.

Sean Combs dvakrát žádal o propuštění na kauci 50 milionů dolarů, ale federální soud mu nevyhověl a tak zůstává ve vazbě. Pokud ho shledají vinným, hrozí mu až doživotní trest. „Jdu do šedé zóny a uvědomuju si to. Připadá mi ale strašné, kolik obětí je po těchto velmi vlivných mužích a jak špatné světlo to pak vrhá na místa, která jsou sex-pozitivní a kde spolu lidé mají sex konsensuálně. Jsem proti démonizaci sexu kvůli takovým lidem,” dodává ke kauze Šimon Holý. Podobné případy už Spojené státy zažily například s obchodníkem Jefrreyem Epsteinem, filmovým producentem Harveym Weinsteinem nebo hercem Billem Cosbym. Poslechněte si popkulturní podcast Poprask.