Bartkovský: Zrádci? Miluju to, chci dva díly týdně. Češi nenávidí křesťany

Hana Trojánková Biriczová , Šimon Holý

Skvělý casting a nejlepší televizní zábava. To je soutěž Zrádci televize Prima, jak se shodl Martin Bartkovský s moderátory podcastu Poprask Šimonem Holým a Hanou Trojánkovou Biriczovou. „Je to pořad, kde primitivní totemismus porazil křesťanské kolonizátory,“ říká v podcastu Martin. Vyhrát by podle něj měla šestadvacetiletá Nicole Šáchová. Podívejte se na novou epizodu Poprasku.

Jedním z velmi výrazných konfliktů v pořadu, který simuluje hru Městečko Palermo v kulisách hradu Křivoklát, bylo obvinění ze „zrádcovství“ videmakera Jana Zrzavého od youtubera a bývalého televizního reportéra Jana Tuny neboli „Tuňáka“. Jedenapadesátiletý Tuna označil o rok mladšího Zrzavého u kulatého stolu za „hada“.

„Honzu Tunu znám osobně, pracovali jsme spolu na Streamu. Umí být velmi srdečný člověk, ale Zrádci mu neudělali dobře. Má za sebou spoustu opravdu hodně důležité práce v odhalování různých šmejdů, ale vůbec nechápu, proč šel do této soutěže, protože to trochu diskredituje jeho investigativní schopnost,“ říká Martin Bartkovský.

Neznámý Jan Zrzavý udělal na Martina dojem už v první epizodě. „Zaujal už na začátku soutěže, kdy před ostatní předstoupil s kytarou a říkal, jak jsou skvělá parta, Luděk Staněk si dal facepalm a Jan Tuna věděl, že se mu zrodila Nemesis.“ Zrádci jsou pro Martina Bartkovského nejlepší pořad v televizi. „Miluju to a chtěl bych dva díly týdně,“ říká.

Nižší sledovanost v televizi ho netrápí, protože pořad si dobře vede na online platformě Prima+. „Primě se povedlo oslovit mladé lidi, ale nemá na to asi ještě připravené platformy a marketing. Lidé teď objevují úplně nové platformy, jako je Prima+, kde mohou vidět nový díl o týden dříve než v televizi.“

Šimon Holý, fanoušek mnoha zahraničních franšíz Zrádců, by si pro ty české přál co nejvyšší televizní sledovanost, protože si to zaslouží. „Je to skvěle udělaný. Jsou tam například všechny klasické tropy, které známe z jiných franšíz, třeba ti neschopní policisté nebo tajemná žena. Paní Alena dokonce přitvrdila, nejen že skoro nemluví, ale nově si zakrývá i obličej,“ směje se Šimon. Proč by soutěž měla vyhrát šestadvacetiletá Nicole Šáchová? Poslechněte si novou epizodu podcastu Poprask o Zrádcích, ale také o StarDance nebo úmrtí Liama Payna.

Poprask 24: StarDance • Reflex.cz