Video placeholder
Prostor X: Rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem
2 Fotogalerie

Pohlreich: Tahanice o Michelin je nechutná, řadíme se k Burkině Faso. Vyplatí se nám za něj zaplatit

Oliver Adámek

Loňský spor o to, zda vláda zaplatí za Michelinský průvodce v Česku, je dle Zdeňka Pohlreicha nechutná tahanice. Česku se dle něj vyplatí a je škoda, že v něm chybělo. „Dovolí si to v Maďarsku nebo Chorvatsku a my se tváříme, že to je moc,“ říká Pohlreich v ukázce z rozhovoru v Prostoru X.

Za uvedení do Michelinu nakonec Česko loni zaplatilo asi 50 milionů korun. Mezi podniky oceněnými tímto žebříčkem byla v minulosti i Pohlreichova italská restaurace Divinis, dostala cenu Michelin Bib Gourmand. Pohlreich říká, že Michelin je pořád nejrespektovanější gastronomický žebříček a pro Česko má význam.

I přes spory kolem Michelinu si Zdeněk Pohlreich myslí, že česká gastronomie jde nahoru. Co se změnilo za dobu, kdy natáčel pořad Ano, šéfe? A proč podle Pohlreicha u mladých lidí oslabila chuť k práci? Na celý rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem se můžete podívat zde:

Video placeholder
Prostor X: Rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem • Reflex.cz