Zdroj: ŠkoFIN s.r.o.

Financujte své ojeté auto stejně Chytře, jako nové

Reklama

Když se řekne „značkové financování“, většina lidí si vybaví nové vozy. V poslední době ale rychle roste zájem zákazníků o financování také ojetých automobilů. Volkswagen Financial Services, specialista v oblasti mobility, připravil pro ně produkt Chytře, který chytře snižuje měsíční splátku. Jak to funguje?

„V poslední době vidíme výrazný nárůst zájmu o ojeté vozy, například v letošním prvním kvartále máme nárůst smluv o 50 %. To znamená jasné oživení trhu mladých ojetin, pro něž máme připraven produkt financování Chytře. Díky propojení značkových programu ojetých vozů ŠKODA Plus a Das WeltAuto dokážeme nabídnout zákazníkům zajímavější výhody než banky, například servisní prohlídky v autorizovaných servisech zdarma a podobně,“ říká Petra Padolsky, vedoucí Dealerského prodeje a ve Volkswagen Financial Services (VWFS).

S tím souvisí i další výhoda – ojeté vozy z programu ŠKODA Plus nebo Das WeltAuto jsou nabízeny od značkových dealerů koncernu Volkswagen, což znamená, že o vozidle prodejci vědí vše. Díky interním systémům znají jejich historii, servisní a svolávací akce, dokáží je zákazníkovi erudovaně odprezentovat a také nabídnout autorizovaný servis, což „aftermarketové“ bazary většinou neumí. A když se k tomu přidá značkové financování VWFS, má zákazník vše pod jednou střechou.

Jeden příklad za všechny: CUPRA Formentor, hit této španělské prémiové značky, vstupuje na trh do „druhého kola“. Protože naprostá většina Formentorů je pořizována na „operák“ od VWFS, vrací se nyní tyto vozy zpět do oběhu jako velmi zajímavé ojetiny od prvních provozovatelů se 100% značkovým servisem a údržbou dle plánu. Zákazník tak získá nejen atraktivní mladé ojeté vozidlo za skvělou cenu, ale zároveň zná jeho historii, včetně péče jen v autorizovaných servisech.

S tím koresponduje jak prodejní proces programu ŠKODA Plus/Das WeltAuto, tak financování od VWFS. Tyto zánovní vozy si totiž zákazníci můžou koupit třeba v některém z nových stylových showroomů, které značka Das WeltAuto nedávno otevřela třeba v pražských Kunraticích u partnera Auto Jarov nebo v novém moravském místě Libor Suchý, autoprodejna ve Znojmě. Oba showroomy jsou totiž plně srovnatelné s kvalitou prodeje nových vozů a jejich vyškolený personál dokáže precizně představit všechny funkce vozů, protože je prodává vlastně i jako nové. Velký úspěch modelu Formentor znamená rovněž velký výběr specifikací včetně verzí s pohonem 4x4 a DSG. Už základní model 1.5 TSI 110 kW má velmi bohatou komfortní a bezpečnostní výbavu a výkonný motor. Náročnější uživatelé pak můžou volit bohatší konfigurace s dvoulitrovými jednotkami včetně úsporného TDI, pohon všech kol nebo vrcholné sportovní specifikace VZ.

A jak vlastně funguje financování Chytře?

„Úvěr Chytře je ideální pro ty, kdo chtějí mít nízké měsíční splátky a možnost vyměnit auto za jiné po určité době. Je to stále populárnější produkt, a to nejen pro financování nových, ale i ojetých vozů. Zákazník si na začátku si zvolí výši úvěru, výši poslední splátky a délku úvěru. Splátky jsou ve stejné výši mimo poslední navýšené splátky, kterou si může nastavit v rozmezí 20–60 % vstupní ceny vozu, čímž výrazně sníží dopad na výši měsíční splátky. Na konci se zákazník rozhodne, jak s poslední splátkou naloží: zaplatí ji jednorázově ze svých úspor, vůz prodá dealerovi a ze získaných prostředků uhradí poslední splátku nebo její část, anebo požádá o rozložení poslední splátky do delšího období a vůz dále splácí,“ vysvětluje Petra Padolsky.

www.vwfs.cz

ŠkoFIN s.r.o.