Zdroj: stock.adobe.com

Co by mělo splňovat nejlepší cestovní pojištění? Na tohle se zaměřte!

Vyrážíte do zahraničí a přemýšlíte nad tím, jaké si sjednat cestovní pojištění? To nejlepší „cestovko” by se o vás mělo umět postarat především v oblasti zdraví, stejně jako v celé řadě dalších situací, při kterých na své dovolené můžete potřebovat pomoc.

Co tvoří nejlepší cestovní pojištění

Základním stavebním kamenem cestovního pojištění jsou léčebné výlohy. Právě z nich plynou náklady na zdravotní péči v zahraničí, ať už ji budete potřebovat v důsledku úrazu nebo nemoci.

Pojišťovna vám v těchto případech proplatí výdaje na ošetření, hospitalizaci, léky i repatriaci zpět do České republiky. Součástí kvalitního cestovního pojištění by měly být také asistenční služby, které vám zajišťují „pomoc na telefonu” v českém jazyce a 24/7.

Nezapomeňte na šikovná připojištění

V rámci nejlepšího cestovního pojištění si můžete vybrat také připojištění, která se vztahují na nejrůznější rizika.

● Chystáte se v zahraničí sportovat? Je tu pro vás pojištění úrazu nebo pojištění rizikových a extrémních sportů (v případě, že plánujete i náročnější aktivity).

Vyrážíte za hranice i s dětmi? Sjednejte si raději pojištění storna, které se vztahuje na situace, kdy nemůžete ze závažných důvodů odjet na dovolenou. Například v případě nemoci.

● Pro chvíle, kdybyste nechtěně způsobili škodu někomu jinému, na zdraví či majetku, je tu pojištění odpovědnosti.

● A jestli vyrážíte do zahraničí autem, určitě nezapomeňte na autoasistenci.

Jak si vybrat nejlepší cestovní pojištění?

Správné cestovní pojištění vás má v první řadě hlavně ochránit kdykoliv to budete potřebovat. Nedívejte se tedy primárně po ceně, ale po zajištění, které opravdu potřebujete. Se sjednáním i srovnáním cestovního pojištění vám pak pomůže online kalkulačka na webu Top-Pojištění.cz.

Stačí do ní pouze zadat základní údaje o vás a vaší cestě a během pár minut v ní uvidíte přehledně porovnané nabídky včetně ceny, hned od několika pojišťoven. Vybrané pojištění si pak stějně jednoduše a online můžete rovnou sjednat. Vše tedy zvládnete snadno, rychle, z pohodlí vlastního domova a klidně jen pár minut před odjezdem.

Přejeme šťastné cestování!