Zdroj: pexels.com

Pozor na skryté poplatky u nebankovních půjček

Nebankovní půjčky jsou silným konkurentem bankovního sektoru. Když si dáte pozor na některé skryté poplatky, máte možnost využít celkem zajímavých úvěrů. Musíte pouze vědět, jak na to.

V současnosti není třeba chodit pro peníze pouze do banky. Potřebujete-li půjčit finanční obnos, máte možnost využít i nebankovních společností. Volte samozřejmě jen ty, které mají licenci od České národní banky. I ta však nemusí být zárukou toho, že narazíte na vhodného a výhodného poskytovatele. Dokazují to například skryté poplatky, o nichž byste měli vědět. Pojďme se tedy nebankovnímu úvěrování věnovat pěkně popořádku.

Nebankovní půjčky v kostce

Když zacílíte na nebankovní půjčky, nemusíte rozhodně chodit na pobočku žádné společnosti. Tito poskytovatelé nabízí svým klientům velice pohodlný způsob žádosti o peníze. Stačí vyplnit online formulář, doložit elektronicky vše potřebné a vyčkat na schválení, popřípadě zamítnutí. S nebankovními půjčkami se pojí řada kladů.

• Rychlé schválení a odeslání peněz

• Menší administrativní nároky

• Bez nutnosti ručitele a zástavy

Nemyslete si, že nebankovní půjčky jsou něčím, na co oproti těm bankovním dosáhne naprosto každý. Není tomu tak. I zde dochází k lustrování klientů, což dokazuje nahlížení do vybraných registrů dlužníků. Ověření úvěruschopnosti neboli bonita je tedy na místě, někdy se však setkáte s benevolentnějšími podmínkami.

Výhody nebankovních úvěrů jsou ovšem vykoupeny trochu vyšší úrokovou sazbou a tím pádem hodnotou RPSN. V horším případě to mohou být i skryté poplatky, s nimiž vás seznámíme v následujících řádcích.

pexels.com

Jaké existují skryté poplatky?

Při výběru nebankovní půjčky se zajímejte o úvěrové podmínky, v nichž jsou uvedeny všechny věci spojené s daným produktem. Zbystřete především u sekce věnované poplatkům, konkrétně těm skrytým, které nejsou na první pohled zřejmé. Právě ty totiž mohou značným způsobem prodražit nebankovní úvěr.

• Poplatek za poskytnutí půjčky

• Poplatek za výplatu peněz

• Poplatek za mimořádnou splátku

• Poplatek za předčasné splacení

Naopak přihlížejte k údajům, mezi něž se řadí hodnota RPSN. Roční procentní sazba nákladů prezentující nejenom výši klasické úrokové sazby, ale také přidružených poplatků. Díky tomu zjistíte, jak moc je nebankovní půjčka výhodná. Pozitivní informací je to, že ne všechny nebankovní úvěry jsou spojeny se skrytými poplatky. Stačí si jen vybrat ten správný produkt.

Srovnání půjček přináší spoustu výhod

Pakliže nechcete při volbě nebankovní půjčky sáhnout vedle a rádi byste se vyhnuli skrytým poplatkům, věnujte čas srovnání půjček. Zapomeňte však na ruční metody porovnání, které stojí čas a peníze. Srovnejte nebankovní úvěry na jednom místě a zvolte si konkrétní produkt na základě vlastních kritérií.

• Výše půjčky a doba splatnosti

• Úroková sazba a RPSN

• Mimořádné splátky a předčasné splacení

• Pojištění schopnosti splácet a další

Tohle všechno a mnohé jiné vám zprostředkuje online projekt Půjčka.co. Řada ověřených poskytovatelů na jednom místě, mezi jejichž produkty můžete vybírat. Někdo si vystačí s menší půjčkou v řádu tisíců korun, jiný sáhne po půjčce ve výši několika desítek tisíc korun. Povětšinou jde o úvěry oproštěné od nejrůznějších poplatků, jakými jsou třeba poplatek za vedení a za předčasné splacení.

Nebojte se nebankovních půjček, které vám mnohdy mohou nabídnout více než ty bankovní, popřípadě přijdou vhod v konkrétní životní situaci. Pohlídejte si pouze smluvní podmínky, potažmo skryté poplatky a máte po starostech. Spolehněte se na srovnání půjček pod taktovkou portálu Půjčka.co a dejte zelenou bezpečnému nebankovnímu úvěrování.