Zdroj: All4Net s.r.o

Virtuální sídla jsou v kurzu. Důkazem je rekordní aukce domény VirtualniSidlo.cz

Reklama

Virtuální sídla hrají stále důležitější roli v českém podnikání. To dokládá i rekordní aukce domény VirtualniSidlo.cz, která se prodala za 152 077 Kč. Kdo se chystá s doménou podnikat a jaké benefity to přinese podnikatelskému prostředí?

Virtuální sídla umožňují podnikatelům mít oficiální adresu bez nutnosti vlastnictví či pronájmu fyzického kancelářského prostoru. Tato služba je ideální pro menší podnikatele, freelancery a firmy, které chtějí snížit provozní náklady a zvýšit svou mobilitu. Sídlo může být snadno změněno bez komplikací spojených s fyzickým stěhováním, což přináší do podnikání značnou flexibilitu. Ve virtuálním sídle jde především o přebírání a přijímání poštovních zásilek. Velkou výhodou je, že MojeSidlo.cz nabízí opravdu promakanou a moderní aplikaci na mobil nebo PC, kde si může člověk prohlížet přijaté zásilky. Majitel firmy má tak dokonalý přehled o přijatých zásilkách. MojeSidlo.cz všechny zásilky vyfotí ve vysokém rozlišení. Následně je možnost si nechat oskenovat obsah zásilky nebo přeposlat na jinou adresu.

Sídla v České republice se však musí řídit pravidly

Podnikání se sídly má svá pravidla, protože podle české legislativy musí být virtuální sídla řádně označena a schopna přijímat poštu a úřední dokumenty. A dokonce i umožnit úředníkům státní správy v sídle firmy provádět kontrolu. Tohle vše však firmám a podnikatelům virtuální sídla umožňují.

Zájem o virtuální sídla roste

Každoročně je v České republice založeno tisíce nových firem. Například v roce 2023 bylo založeno téměř 30 000 nových firem. S růstem počtu nových firem roste i poptávka po efektivních a flexibilních řešeních, jako jsou virtuální sídla. Tento trend je odrazem dynamiky v podnikatelském prostředí a potřeby moderních podnikatelů po flexibilitě a úspoře nákladů.

I rekordní aukce domény VirtualniSidlo.cz je důkazem zájmu o virtuální sídla

Doména VirtualniSidlo.cz se stala nejdražší vydraženou CZ doménou s konečnou cenou 152 077 Kč. Aukce proběhla ve dvou kolech. První kolo se konalo 6. června a dosáhlo ceny 95 001 Kč, avšak vítěz aukce svou nabídku neuhradil. Druhé kolo se uskutečnilo 27. června, kdy se zúčastnilo 10 dražitelů. Vyvolávací cena byla stanovena na 100 Kč a po 88 příhozech se doména prodala za rekordních 152 077 Kč. Vítězem se stal Lukáš Adamec, zástupce služby MojeSidlo.cz a MojeSidlo.sk. Jeho firma nabízí virtuální sídla na Slovensku, a i v České republice. Co si od vydražení nové domény slibuje?

Jaké jsou vaše hlavní cíle po získání domény VirtualniSidlo.cz?

Lukáš Adamec: Naše plány jsou jasné – chceme se stát lídrem v poskytování virtuálních sídel v České republice. Ale konkrétní plány s touto doménou nebudu momentálně blíže specifikovat.

Co vás vedlo k rozhodnutí investovat tak vysokou částku do této domény?

Lukáš Adamec: Tato doména přesně vystihuje náš hlavní obor činnosti – poskytování virtuálních sídel. Je popisná, snadno zapamatovatelná a výrazně posílí naši pozici na českém trhu.

Jaké konkrétní kroky plánujete podniknout s doménou VirtualniSidlo.cz?

Lukáš Adamec: Ještě před začátkem aukce jsme si interně stanovili hranici 300 000 Kč. Pro zavedené české firmy poskytující virtuální sídla tato doména asi nemá takovou hodnotu, ale pro nás, protože v Česku právě začínáme a prioritní je pro nás růst, je investice do této domény důležitá. Naším cílem je do 3-4 let dosáhnout dominantního postavení v České republice v poskytování virtuálních sídel.

Jak se firmě Lukáše Adamce daří dnes?

MojeSidlo.sk je největším poskytovatelem virtuálních sídel a trvalých pobytů na Slovensku s více než 13 900 aktivními zákazníky a více než 12letou historií. Expanzí na český trh a získáním domény VirtualniSidlo.cz chce firma zopakovat svůj úspěch i v České republice.

Doména VirtualniSidlo.cz je popisným a generickým názvem, který přesně vystihuje hlavní činnost společnosti – poskytování virtuálních sídel. Tato akvizice umožní MojeSidlo.cz efektivněji oslovit nové zákazníky a posílit svou pozici na trhu. Rovněž se firma pojistí před vstupem nové konkurence, nebo před posílením pozice již existující.

Aukční systém domén v České republice úspěšně běží

Sdružení CZ.NIC zavedlo 1. května 2024 nový aukční systém, který umožňuje zájemcům získat exkluzivní právo na registraci expirovaných a nevyužívaných domén v rámci ccTLD .cz. Aukce se konají každý den od 12:00 do 21:00 hod. Tento systém umožnil vydražit i doménu VirtualniSidlo.cz za rekordní částku, což ukazuje na vysokou poptávku po kvalitních doménách v českém podnikatelském prostředí.