Zdroj: Jakub Štěpán

6
Fotogalerie

Netradiční dárek pro vaše blízké? Darujte jim poukaz na focení očí

Praha, září 2024 | Fotograf Jakub Štěpán svým uměleckým projektem Human Eye světu ukázal, jak krásné a rozmanité jsou lidské oči. Nyní přichází s originálním tipem na dárek: makrofotografií duhovky, ze které navíc může vzniknout i působivý nástěnný obraz.

Rodinné focení i pro ty, kdo se před objektiv staví neradi

Představte si rodinný portrét, který zachycuje jedinečnost každého člena rodiny prostřednictvím detailní makrofotografie očí.

„Focení několikačlenné rodiny je záležitostí nanejvýš půl hodinky a zvládnou jej i ti, kteří se jinak fotit odmítají,“ říká s úsměvem fotograf Jakub Štěpán, který se focení očí věnuje od roku 2015, kdy jej inicioval svým projektem Human Eye. Z jednotlivých obrázků duhovek pak může vzniknout například velký nástěnný obraz.

Jakub Štěpán

Makrofotografie očí jako dárek k narozeninám

Darujte svým blízkým k narozeninám něco opravdu speciálního – detailní makrofotografii jejich duhovky. O poukaz si můžete napsat přímo fotografovi.

„Pokud zrovna nejsem na nějakém celodenním focení nebo jiné akci, elektronický poukaz připravím klidně i do pár minut,“ dodává Jakub. Řešení pro ty, kdo shánějí dárek na poslední chvíli, je na světě. Fotit je možné jak oči jednotlivce, tak i páru. Při párovém focení nabízí Jakub vytvoření působivého obrazu „splynutí“ očí. Právě o focení duhovek partnerů je mezi Jakubovými klienty zájem nejvíce.

Pod stromeček, na Valentýna, nebo prostě jen tak – originální dárek pro každou situaci

Poukaz na focení očí je dárek, který umí potěšit v kterémkoli ročním období i situaci. „Na rozdíl od ponožek a vonných svíček jej ještě obdarovaný nejspíš nedostal,“ dodává s úsměvem Jakub. Pokud pro své blízké sháníte originální dar k Vánocům, různým výročím či jako svatební dar, stačí napsat fotografovi a domluvit se na focení či zakoupit dárkový voucher.

„Každé oko je jedinečné, stejně jako otisk prstu. A málokdo z nás jej měl možnost vidět v takovém detailu,“ říká Jakub Štěpán. Výsledné fotografie jsou zpracovány do několika dnů a kromě digitálních snímků nabízí fotograf také možnost tisku a zarámování.

Překvapte své blízké opravdu osobním dárkem, na který nikdy nezapomenou. Více na jakubstepan.com.

Jakub Štěpán