Zdroj: Depositphotos.com

Mladá Boleslav se po sedmnácti letech vrací do pohárové Evropy

Reklama

Liga mistrů, Evropská liga a Evropská konferenční liga – všechny tři největší klubové soutěže starého kontinentu vítají české zástupce. V poslední zmíněné uvidíme Mladou Boleslav! Středočeši si do skupinové fáze proklestili cestu přes 3 předkola a mohou se nyní těšit na zvučné i „exotické“ soupeře, které Evropská konferenční liga nabízí. Šance na postup do jarního play-off nejsou pro fotbalisty z města automobilů zanedbatelné.

Stejně jako v případě Ligy mistrů a Evropské ligy se i nejmladší sestřička dočkala nového formátu. Mladá Boleslav si vychutná šest zápasů se šesti různými protivníky. Se třemi se potká doma a zbylé tři duely odehraje na venkovní půdě. Dlouho hrozilo, že domácí zápasy budou muset boleslavští odehrát v azylu v Hradci Králové, nakonec ale UEFA udělila českému klubu výjimku a fanoušci si tak užijí znělku Evropské konferenční ligy na svém stadionu.

Byla by to ohromná škoda. Středočeši se dlouhodobě potýkají s nízkou návštěvností a neudělením výjimky by přišli o šanci přilákat větší množství diváků na svůj fotbalový stánek. Nyní je ale jisté, že v Mladé Boleslavi se představí kalibry jako španělský Real Betis, švýcarské Lugano či Jagiellonia z polského Białystoku, kde působí například i český hráč Michal Sáček. Na trojici venkovních zápasů vycestuje náš zástupce prakticky do všech koutů Evropy či dokonce Asie. Čeká ho severská bitva s norským Molde, výlet do Portugalska na půdu Vitórie Guimaraes a daleká cesta do Arménie na zápas s nevyzpytatelným FC Noah.

Pravděpodobně kromě Realu Betis ze španělské La Ligy na seznamu nenajdeme soupeře, se kterým by Mladá Boleslav neměla šanci na zisk bodů. I proto se otevírá veliká možnost postoupit do jarní vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. A jelikož už neplatí pravidlo o sestupu klubů z Evropské ligy, nemusel by následně vylosovaný protivník zastavit středočeský klub ani tady. Stane se letos Mladá Boleslav černým koněm v a tahounem českého koeficientu v Evropě?

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!