„Dokážeme vyjít vstříc nejširšímu spektru klientů od malých a středních firem s několika vozy až po velké nadnárodní společnosti,“ říká Vratislav Strašil, jednatel Volkswagen Financial Services

„Dokážeme vyjít vstříc nejširšímu spektru klientů od malých a středních firem s několika vozy až po velké nadnárodní společnosti,“ říká Vratislav Strašil, jednatel Volkswagen Financial Services Zdroj: Shutterstock.com

Financování bude hrát pro budoucnost mobility klíčovou roli

Reklama

Volkswagen Financial Services (VWFS) sleduje jako významná součást koncernu Volkswagen vývoj a trendy v automobilovém průmyslu z první ruky a zásadním změnám přizpůsobuje svou nabídku financování. Jaký je výhled pro nadcházející roky?

Ať se jedná o elektrifikaci, udržitelnost, nebo digitalizaci, koncern Volkswagen zohledňuje jako průkopník automobilových inovací všechny významné trendy ve své strategii „NEW AUTO – mobilita pro nadcházející generace“, která pokládá základy pro transformaci předního globálního výrobce automobilů na softwarově orientovanou společnost a poskytovatele udržitelné mobility. „V procesu této transformace bude hrát klíčovou roli financování, které má v rámci koncernu Volkswagen na starosti společnost Volkswagen Financial Services,“ říká její jednatel pro Českou republiku Vratislav Strašil.

Rychle rostoucí prodeje i v ČR dokládají, že mostem do budoucnosti jsou plug-in hybridní vozy, jejichž pohon kombinuje to nejlepší z obou světů. „Jejich dojezd čistě na elektřinu již přesahuje hranici 100 kilometrů. Zákazníci mohou takový vůz používat při svých každodenních jízdách jako elektromobil s nulovými lokálními emisemi, a aktivně tak přispívat k ochraně klimatu, zatímco přítomnost spalovacího motoru pod kapotou je pro ně zárukou bezproblémového cestování na dlouhé vzdálenosti,“ vysvětluje Vratislav Strašil.

Budoucnost patří elektromobilitě, a toto potvrdil i dotační program v České republice, který významně zvýšil zájem o elektromobily. „Pokud si u nás klient sjedná financování, postaráme se o veškerou administrativu – od podání žádosti o dotaci až po její vyplacení klientovi. O tuto službu je velký zájem,“ vysvětluje Vratislav Strašil.

V souvislosti s probíhajícími změnami v automobilovém průmyslu se mění také přístup zákazníků k samotnému automobilu. Již dnes jsou patrné trendy přechodu od vlastnictví automobilu k výpůjčkám a sdílení. Tento posun urychluje i rostoucí cenová hladina na automobilovém trhu, ať se jedná o nové, nebo ojeté vozy. To je další faktor, proč zákazníci budou stále častěji volit financování místo nákupu za hotové do osobního vlastnictví.

VWFS jako přední poskytovatel financování mobility na českém trhu je na tyto změny již dnes připraven atraktivní nabídkou produktů od financování nových i ojetých vozů všech značek i mimo koncern Volkswagen až po nabídku komplexních služeb pro zájemce o dotované elektromobily včetně úvěru s nulovým úrokem a bezplatným servisem na pět let. „Dokážeme tak vyjít vstříc širokému spektru klientů od malých a středních firem s několika vozy až po nadnárodní společnosti s velkými vozovými parky, které často potřebují zkombinovat ve své flotile vozidla různých značek, například manažerské a referentské vozy. Kromě operativního leasingu a klasického úvěru je u českých zákazníků stále populárnější také ‚Financování CHYTŘE‘, tedy úvěr s poslední nerovnoměrnou splátkou,“ upřesňuje Vratislav Strašil.

www.vwfs.cz