Video placeholder

Matěj Ruppert: S kapelou jsme se nikdy nepohádali. Dvacet let jsem nesložil písničku, ale chci natočit film

Kateřina Boušková

Rok 2006. Monkey Business vyhrávají další cenu Anděl, Matěj Ruppert nesložil ani jednu píseň a rozchází se se svou partnerkou, se kterou odmítl být na obálce časopisu Reflex. Jak vnímá po 18 letech rozhovor, který tehdy do Reflexu poskytl? Jak pokročil se složením svého prvního singlu a proč už nemá žádný osobní sen? To vše se dozvíte v novém díle Retroview.

„Když přišla reálná nabídka od bratří Formanů, se kterými jsem se znal již z dřívějška, tak oni mě oslovili, že s tátou chystají divadelní představení Dobře placená procházka, chtěli, abych tam účinkoval, a to do hezké role. Já jsem samozřejmě zbystřel a byl nadšený, ale když jsem si to přečetl a poslechl jsem si dané písničky, tak jsem zjistil, že je to prostě úplně jinej svět, než je můj, a že do toho nepůjdu,“ vzpomíná Ruppert na nabídku, kdy měl možnost spolupracovat s Milošem Formanem a jeho syny a kterou s díky odmítl.

Proč je nová deska Monkey Business celá v českém jazyce a proč si stále myslí, že jsou nejlepší kapelou ve střední Evropě? A kde se vidí za dalších 18 let? To vše se dozvíte v novém díle Retroview.