Jan Hřebejk: Vždy mě fascinovalo, jak malé detaily mohou dělat rozdíl mezi průměrným a výjimečným filmem

Kateřina Boušková

Vracíme se zpátky do roku 1999. Britney Spears vydává své debutové album Baby One More Time, do kin přichází snímek Klub rváčů a Honzovi Hřebejkovi je 32 let a prozatím natočil dva filmy. Jak se během 25 let posunul ve své kariéře? Jak vzpomíná na dobu, kdy prožíval nejšťastnější kariérní období? A proč by znova netočil Šakalí léta? To se dozvíte v novém díle Retroview.

„Já myslím, že režiséři mají svý oblíbence. Časem se to mění, ale já třeba, když jsem nabízel takovou roli Jardovi Duškovi ve čtvrtém filmu za sebou, tak on říkal: ‚Hele, to už bysme se opakovali‘, což byla pravda. Pak někde říkali, že furt točím s Holubovou a já jsem říkal, už jsem s ní netočil, já nevím, 15 let nebo kolik. Jako netočím furt s Holubovou, akorát jsme prostě v tý době, kdy jsme měli ty šabachovský filmy, prostě spolu točili rádi,“ prozrazuje k hereckému obsazení svých filmů Honza Hřebejk.

Co znamenají oplodňující historky? Jakým čínským příslovím se stále Honza Hřebejk řídí? A kde se vidí za dalších 25 let? To se dozvíte v novém díle Retroview.